Kako ublažiti upalu sinusa?

Kako ublažiti upalu sinusa?

Kako ublažiti upalu sinusa?
  • Objavljeno: Utorak, 06.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Upala sinusa je uzrokovana upalom sluznice sinusa. Razlozi nastanka mogu biti razni, a najčešći su autoimune bolesti, bakterijske, gljivične ili virusne infekcije.

Upala sinusa se u pravilu liječi antibioticima, ali oni mogu imati štetno djelovanje na zdravlje. Također, nedavno istraživanje je pokazalo da učestalim uzimanjem antibiotika razvijamo otpornost tijela na antibiotike, nakon čega oni više nemaju jednako dobar učinak.

Srećom, u prirodi pronalazimo biljke koje nam mogu pomoći u ublažavanju upale sinusa, a također će smanjiti rizik od ponovnog nastajanja upale sinusa.

Isprobajte prirodna rješenja za upalu sinusa!

Naranča

Naranča je odličan izvor vitamina C koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u pročišćavanju sinusa. Udisanje mirisa naranče će također pomoći u čišćenju sinusa. Istraživanja su pokazala da se svakodnevnom konzumacijom naranči može značajno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje najmanje jednom patile od upale sinusa.

Češnjak

Češnjak ima odlično antibakterijsko svojstvo i učinkovito će ublažiti upalu sinusa uzrokovanu bakterijskom infekcijom. Alicin, sastojak koji češnjaku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotsko djelovanje, zbog čega je jako djelotvoran u liječenju upale sinusa.

Isprobajte 3 namirnice za upalu sinusa!

Kopriva

Kopriva će ublažiti simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Kopriva će potaknuti rad imunološkog sustava koji će se učinkovitije boriti protiv infekcije sinusa. Također će potaknuti oslobađanje sluzi iz sinusa, koja je glavni uzročnik nepodnošljive boli.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti