Studenti premalo vježbaju

Studenti premalo vježbaju

Studenti premalo vježbaju
  • Objavljeno: Nedjelja, 08.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Cjelodnevno učenje, nezdrava hrana i previše kofeina su navike većine studenata. Čak i kada imaju slobodnog vremena, provest će ga s dečkom, curom, prijateljima ili rodbinom. Istina je da je takvom stilu života teško dodati tjelovježbu, pogotovo jer je vremena premalo.

Američki znanstvenici su proveli istraživanje na 683 adolescenta od 12 do 15 godina. Pratili su ih 12 godina. Rezultati su pokazali da se razina tjelovježbe do rane odrasle dobi smanjila za 24%. Žene su smanjenje tjelovježbe pokazale već i za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja.

To je izrazito zabrinjavajuće jer navike, koje se stječu za vrijeme studiranja, najčešće ostanu takve za vrijeme cijelog života.

Idealno rješenje bi bilo kada bi se u sklopu svakog sveučilišta održavala tjelesna kultura, koja bi bila obvezna tijekom cijelog studiranja.

S druge strane, pokazalo se da je količina konzumiranja alkohola i cigareta, za razliku od tjelovježbe, znatno porasla.

"Ovi rezultati su izrazito zabrinjavajući. Mladi ljudi tijekom studiranja stječu cjeloživotne navike, a ovakav stil života zasigurno nije zdrav!", izjavio je za Lifescript Dr. James Pivarnik

Istina je da studenti nemaju puno vremena, pogotovo za vježbanje. Međutim, ne smiju zaboraviti da će im redovita tjelovježba pomoći kod koncentracije i pamćenja, koja je ključna za uspješno studiranje.

Stoga, studenti, počnite vježbati i uljepšajte svoje studentske dane!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti