Sunce pozitivno djeluje na seksualni život

Sunce pozitivno djeluje na seksualni život

Sunce pozitivno djeluje na seksualni život
  • Objavljeno: Srijeda, 23.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sunce osim preplanulog izgleda pruža i puno toga što organizmu trajno koristi. Dakle, među ostalim, izuzetno pozitivno djeluje na srce, mozak, kosti i seksualni život.

Mozak

Sunce nesumnjivo popravlja raspoloženje i bodri duh. To je zato što ono u mozgu potiče lučenje hormona serotonina i dopamina koji popravljaju raspoloženje. K tome, sunčeva svjetlost inhibira lučenje hormona melatonina koji regulira bioritam i tjelesni sat. Bez obzira na ovo saznanje, iako ste se vratili s godišnjeg odmora na kojem ste "napunili svoje baterije", iskoristite svaki slobodan trenutak da budete vani. Posebno po sunčanom vremenu da bi svom organizmu priuštili sve blagodati sunca.

Srce

Nedavno provedena medicinska istraživanja ukazuju da vitamin D pruža zaštitu od srčanih oboljenja. Također, mnogi su ljudi više aktivniji ljeti, a samim time i u boljoj fizičkoj kondiciji te zdraviji nego zimi. Dakle, ono što uložite u svoje zdravlje tijekom sunčanih mjeseci, itekako će vam koristiti tijekom ostatka godine.

Kosti

Vitamin D je od životne važnosti za zdrave kosti i zube, a sprječava pojavu rahitisa i osteoporoze. Drugi naziv za ovaj vitamin je "sunčani vitamin" jer je nekoliko minuta izlaganja suncu svakog dana dovoljno zdravoj osobi da ga proizvede. Budući da se tijekom zime manje izlažemo suncu, tijelo je osposobljeno da spremi dovoljno vitamina D za duži period. Međutim, novija istraživanja su pokazala da provodeći puno vremena ispred kompjutora ili TV-a ne dobivamo onoliko sunca koliko je organizmu nužno za proizvodnju optimalnog nivoa vitamina D. Zato je dobrodošao svaki trenutak koji provedete na suncu. Dakako, uz adekvatnu zaštitu. I ne zaboravite naći barem malo vremena da se svakog dana osmjehnete suncu.

Spolni organi

Gljivične infekcije, poput upale sluznice, mogu biti vrlo česte tijekom vrućih ljetnih dana. Gaćice od sintetike ili uske hlače koje stvaraju toplu i vlažnu sredinu kao stvorene su za nastanak gljivičnih infekcija. Zato u to vrijeme treba nositi isključivo pamučne gaćice.

Seks

Ljeto je pravi poticaj za uzbudljiv seksualni život. Sunce i opuštenost tijekom odmora smanjuju stres koji za rezultat ima pojačanu aktivnost u spavaćoj sobi. Sunce također stimulira i lučenje hormona koji stvaraju dobro raspoloženje što povećava sklonost zaljubljivanju. Dakako, može i ponovo u svog partnera. A ljubav i seks, zna se, korisno djeluju na tijelo i duh.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti