Suvišne kilograme uspješno otapaju kineski štapići

Suvišne kilograme uspješno otapaju kineski štapići

Suvišne kilograme uspješno otapaju kineski štapići
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nova teorija mršavljenja koju je razvio Kimiko Barber tvrdi kako konzumacija hrane štapićima pomaže topljenju suvišnih kilograma.

Želite li dovesti svoje tijelo u formu i pojaviti se vitki na plaži za vrijeme ljetnih odmora, trebali biste razmisliti da vilice i žlice zamijenite kineskim štapićima.

Nova teorija mršavljenja tvrdi kako konzumacija hrane štapićima pomaže pri topljenju suvišnih kilograma, piše Telegraph.

Kako je pretilih ljudi u svijetu svakim danom sve više, stručnjaci za prehranu stalno iznova pokušavaju naći nove načine mršavljenja, a najnovija teorija tvrdi kako bismo pomoć trebali potražiti od istočnih kultura koji se hrane štapićima.

Japanci i Kinezi jedni su od naroda koji imaju najmanje problema s debljinom, ali i mnogim bolestima koje zahvaćaju stanovništvo zapadnih, razvijenih zemalja.

Kimiko Barber, koji je napisao knjigu o prehrani štapićima kao pomoći pri mršavljenju, tvrdi kako vitke figure stanovnici istočnih naroda djelomično duguju i priboru kojim se hrane.

Hranimo li se štapićima, sporije jedemo, a kako mozgu treba 20-ak minuta da registrira sadržaj našeg želuca, sporijim hranjenjem sprječavamo prejedanje, tvrdi Barber.

Barber je u svojoj knjizi objavio i brojne japanske recepte, koji su za razliku od načina prehrane na Zapadu puno siromašniji mastima i poslužuju se u manjim porcijama. Ipak, autor naglašava kako se i zapadnjačka hrana može jesti štapićima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti