Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije
  • Objavljeno: Srijeda, 31.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Povodom 255. obljetnice rođenja Samuela Hahnemanna (rođen 10. travnja 1755.), utemeljitelja homeopatije kao načina liječenja, homeopati u Republici Hrvatskoj brojnim događanjima obilježavaju Svjetski tjedan homeopatije. Cilj Svjetskog tjedna homeopatije u 2010. je upoznati širu javnost s homeopatijom kao  efikasnom, sigurnom i ekonomičnom metodom liječenja. Za vrijeme Svjetskog tjedna homeopatije u 2010. homeopati cijeloga svijeta će informirati javnost o mogućnostima homeopatije u uspostavljanju životnog balansa.

Svjetski tjedan homeopatije se u Hrvatskoj održava po 5. put (od 10.4. do 17.4.2010.).

Hrvatska udruga homeopata ove će godine Tjedan obilježiti besplatnim predavanjima i radionicama, člancima u brojnim časopisima, kao i Danom besplatnog homeopatskog savjetovanja.

Hrvatska udruga homeopata je najstarija hrvatska homeopatska udruga, osnovana 1997. godine. Cilj Udruge je informiranje o homeopatiji, produbljivanje znanja i afirmacija homeopatije. Hrvatska udruga homeopata, u suradnji s drugim homeopatskim udrugama, radi na utvrđivanju politike razvoja homeopatije u Republici Hrvatskoj, donošenju Kodeksa etike i prakse, organiziranju predavanja, kongresa i seminara, iniciranju uspostave Registra profesionalnih homeopata, te sudjeluje u izradi prijedloga Zakona o homeopatiji. Jedan od glavnih ciljeva je i zaštita prava pacijenata u smislu prava na izbor terapije i na adekvatnu profesionalnu uslugu kvalificiranih homeopata, u skladu sa svjetskim i europskim standardima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti