Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Trebamo li piti vodu prije obroka?

Trebamo li piti vodu prije obroka?

Trebamo li piti vodu prije obroka?
  • Objavljeno: Srijeda, 18.01.2017.
  • Broj pregleda: 1.106
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Rezultati prošlogodišnjeg istraživanja pokazuju da 500 ml vode, pola sata prije jela, može pomoći u mršavljenju.

Sudionici istraživanja bili su pretili stariji ljudi koji su praćeni 12 tjedana. Svatko od njih prošao je konzultacije o reguliranju težine kroz prehranu i tjelovježbu. Četrdeset i tri ispitanika su morala prije konzumiranja obroka zamisliti da im je želudac već pun, a preostalih 41 je morao popiti 500 ml vode pola sata prije jela. Sudionici iz prve skupine, u prosjeku su izgubili oko 1,3 kg manje od sudionika koji su pili vodu. Tijekom 12 tjedana, prva skupina sudionika je izgubila u prosjeku 0,8 kg, dok je druga skupina izgubila 4,3 kg.

Saznajte što se događa u tijelu kada popijete čašu vode s kurkumom!

Prednosti pijenja vode prije glavnog obroka

Nedovoljna konzumacija vode pogoduje suhoj i gruboj koži, što je posebno očito zimi. Voda vraća energiju i pokreće mišiće u tijelu. Tijekom vježbanja se znojimo i tu tekućinu treba i nadoknaditi. Oko 60% tijela se sastoji od vode, tako da nije teško shvatiti njegovu važnost za pravilno funkcioniranje. Pijte vodu redovito tijekom dana i prije obroka.

Pijenje vode također pomaže kod mršavljenja. Hrana s većim udjelom vode se apsorbira sporije od drugih namirnica što nam daje osjećaj sitosti.

Voda potiče rad i zdravlje bubrega. Dovoljni unos tekućine omogućava bubrezima čišćenje tijela od toksina koji se izlučuju putem mokraće. Ako pijete dovoljno tekućine, mokraća će biti svjetla i bez mirisa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti