Trebamo li piti vodu prije obroka?

Trebamo li piti vodu prije obroka?

Trebamo li piti vodu prije obroka?
  • Objavljeno: Srijeda, 18.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rezultati prošlogodišnjeg istraživanja pokazuju da 500 ml vode, pola sata prije jela, može pomoći u mršavljenju.

Sudionici istraživanja bili su pretili stariji ljudi koji su praćeni 12 tjedana. Svatko od njih prošao je konzultacije o reguliranju težine kroz prehranu i tjelovježbu. Četrdeset i tri ispitanika su morala prije konzumiranja obroka zamisliti da im je želudac već pun, a preostalih 41 je morao popiti 500 ml vode pola sata prije jela. Sudionici iz prve skupine, u prosjeku su izgubili oko 1,3 kg manje od sudionika koji su pili vodu. Tijekom 12 tjedana, prva skupina sudionika je izgubila u prosjeku 0,8 kg, dok je druga skupina izgubila 4,3 kg.

Saznajte što se događa u tijelu kada popijete čašu vode s kurkumom!

Prednosti pijenja vode prije glavnog obroka

Nedovoljna konzumacija vode pogoduje suhoj i gruboj koži, što je posebno očito zimi. Voda vraća energiju i pokreće mišiće u tijelu. Tijekom vježbanja se znojimo i tu tekućinu treba i nadoknaditi. Oko 60% tijela se sastoji od vode, tako da nije teško shvatiti njegovu važnost za pravilno funkcioniranje. Pijte vodu redovito tijekom dana i prije obroka.

Pijenje vode također pomaže kod mršavljenja. Hrana s većim udjelom vode se apsorbira sporije od drugih namirnica što nam daje osjećaj sitosti.

Voda potiče rad i zdravlje bubrega. Dovoljni unos tekućine omogućava bubrezima čišćenje tijela od toksina koji se izlučuju putem mokraće. Ako pijete dovoljno tekućine, mokraća će biti svjetla i bez mirisa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti