Trikovi za ovlaživanje zraka bez ovlaživača

Trikovi za ovlaživanje zraka bez ovlaživača

Trikovi za ovlaživanje zraka bez ovlaživača
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici upozoravaju da suh zrak koji nastaje kao posljedica centralnog grijanja dodatno isušuje sluznicu i čini organizam manje otpornim na viruse.

I zbog pandemije koronavirusa koja još uvijek traje, važno je održavati vlažnost prostorija u domu. Ne trebate brinuti ako nemate ovlaživač zraka, jer postoje brojni korisni trikovi kojima se možete poslužiti.

Sušenje odjeće u kući

Iako većina ljudi ovo izbjegava, sušenje rublja u prostoriji odličan je način za ovlaživanje zraka. Odjeću možete staviti sušiti na stalak ili na naslone stolica. Tijekom sušenja vlaga iz odjeće će isparavati i tako ovlaživati zrak. Osim toga, prostoriju će ispuniti ugodan miris čistog rublja.

Vruća kupka

Ako imate kadu u kupaoni, napunite ju vodom što više temperature i nemojte ju ispuštati u odvod dok se u potpunosti ne ohladi. Ostavite otvorena vrata od kupaonice kako bi vlaga došla i u dio okolnih prostorija. Pritom pazite ako doma imate manju djecu ili kućne ljubimce kako ne bi upali u kadu.

Kuhanje na štednjaku

Korištenje električne pećnice može dodatno isušiti zrak, stoga bi bilo dobro što više kuhati na štednjaku, a manje koristiti pećnicu. Ako niste imali u planu kuhanje, onda možete napuniti veliki lonac vodom i pustiti vodu da ključa na štednjaku neko vrijeme. U vodu možete staviti koru od limuna kako bi vašu kuhinju ispunio ugodan i svjež miris.

Posude i vaze s vodom

Napunite razne posude i vaze s vodom i ostavite ih u blizini radijatora. Isto kao i kod prethodnog trika, toplina će uzrokovati polagano isparavanje vode i otpuštanje pare u zrak. Za dodatan miris možete vodu obogatiti s nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti