U četvrtak počinje sajam Medicine & Tehnike i Dentex

U četvrtak počinje sajam Medicine & Tehnike i Dentex

U četvrtak počinje sajam Medicine & Tehnike i Dentex
 • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.05.2010.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Od 13. do 15. svibnja na Zagrebačkom velesajmu održat će se međunarodni sajam medicine, laboratorijske opreme i farmacije - MEDICINA I TEHNIKA. Ovaj specijalizirani stručni sajam iznimno duge tradicije i velikog ugleda, okupit će 38. godinu za redom izlagače koji u paviljonu 6 izlažu u tematskim cjelinama:

 • CroMed - medicina
 • CroPharm - farmacija
 • CroLab - analitika
 • CroReha - ortopedska pomagala i rehabilitacijska oprema

Po prvi puta u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine u istom terminu održat će se Međunarodni sajam dentalne medicine, DENTEX 2010. Dentex 2010 okupit će na jednom mjestu sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućiti njihovu neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga. Program sajma dentalne medicine:

 • Uređaji i oprema za dentalnu ordinaciju
 • Dentalni pribor i materijali
 • Oprema za dentalne laboratorije
 • Usluge i informatika u dentalnoj medicini
 • Edukacija

Na sajmovima Medicina i Tehnika i Dentex sudjeluje više od 270 izlagača iz 29 zemalja, što je puno veći broj od prošlogodišnjeg sajma, a sve to odvija se na ukupno 5.700 četvornih metara izložbenog prostora.

Stručni posjetitelji, posebno nabavne službe u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, moći će na ovim sajmovima vidjeti novosti s područja medicinske, laboratorijske, rehabilitacijske te dentalne opreme i uređaja, pa je za očekivati da će Sajmovi korisno poslužiti upravo u tu svrhu.

Pritom treba imati na umu da je sajam Medicina i Tehnika (s programom Dentex) godinama čvrsta uporišna točka i sigurno referentno mjesto za odluku o barem dijelu tih nabavki. Nadamo se da će tu funkciju odigrati i ove godine.

Izložbeni dio ovogodišnje Medicine i Tehnike i Dentex-a, tijekom svih dana održavanja prati bogat program stručno-popratnih događanja (stručnih skupova, prezentacija, seminara, simpozija i kongresa), koji ih čini referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Uspješan projekt u sklopu sajma Medicina i Tehnika je i CroRescue koji 15.5. održava 8. Međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći, a u sklopu tog natjecanja izvest će se i pokazna vježba brze evakuacije unesrećene osobe s visokog objekta/krova zgrade od strane Hrvatske gorske službe spašavanja-stanica Zagreb.

Što se tiče zanimljivosti za posjetitelje sajmova,napomenimo, besplatne opće preglede, stručne savjete i dijagnostiku. Cijene ulaznica: jednokratna 20kn; đaci, studenti, umirovljenici, vojnici 10 kn; te ulaznica za stalni posjet 50 kn. A problem parkiranja ćete riješiti ili dnevnim troškom od 20 kn, te ako dođete nakon 13 sati onda samo 10 kn.

Na sajmu se očekuje dosta noviteta, a i puno posjetitelja. Budite i vi jedan od njih, dođite, informirajte se i saznajte što je novo na polju medicine.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti