U punoj dvorani HND-a održana konferencija „Zdrava mama, sretna beba“

U punoj dvorani HND-a održana konferencija „Zdrava mama, sretna beba“

U punoj dvorani HND-a održana konferencija „Zdrava mama, sretna beba“
  • Objavljeno: Srijeda, 16.10.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Promo

Kategorija: Zanimljivosti

U povodu Dana zdrave dojke kojeg Europa Donna Hrvatska obilježava 15. listopada, u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva održana je konferencija za trudnice i dojilje „Zdrava mama, sretna beba“.

Biti roditelj zasigurno je najljepši, ali i najzahtjevniji zadatak na svijetu. Buduće majke, a posebno one koje će to postati prvi put, muče brojna pitanja uoči početka ovog novog životnog razdoblja. Upravo je zato u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska organizirana besplatna edukacija za trudnice i dojilje na kojoj su o važnim temama pričale stručnjakinje iz različitih područja.

Tako je patronažna sestra Jasmina Nemec pričala o prvom kontaktu mame i bebe i tehnikama dojenja, nutricionistica Ivona Grilec educirala je trudnice o prehrani dojilja, važnosti majčinog mlijeka za dijete i dohrani beba. Koji su pravilni položaji prilikom dojenja, što je dijastaza trbušnih mišića i kako i kada se vratiti u formu nakon poroda objasnila je kineziologinja Lana Novota dok je psihologinja Maja Vučić pričala o postporođajnoj depresiji, utjecaju dojenja na psihičko zdravlje majke i dojenju u javnosti. Na samom kraju stručnog dijela programa trudnicama se obratila predsjednica Europa Donna Hrvatske doc.dr.sc. Vesna Ramljak koja je ukazala na važnost samopregleda i redovitih liječničkih pregleda u ranom otkrivanju raka dojke kod žena svih životnih dobi.

Jasmina Nemec, Vesna Ramljak, Marijana Perinic, Maja Vucic, Lana Novota, Ivona Grilec

Trudnoća je vrijeme velikih izazova za buduće majke. Posebice prvorotkinje se mogu prestrašiti od same pomisli na mogućnost da s djetetom ili njegovim razvojem nešto može krenuti u krivom smjeru. Što se sve loše može dogoditi na porođaju ili pak kako će se snaći u njezi bebe, hoće li uspješno dojiti? Konferencija je ponudila odgovore na niz ovakvih pitanja, a sve s ciljem da trudnice budu bezbrižne, sretne i zadovoljne!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti