Ubija li anksioznost vaš libido?

Ubija li anksioznost vaš libido?

Ubija li anksioznost vaš libido?
  • Objavljeno: Utorak, 03.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Anksioznost može utjecati na sve aspekte našeg života i pokrenuti razinu stresa tijekom društvenih situacija. Zato ima smisla da će briga i strah, koji su obilježja anksioznosti, također ostaviti veliki trag i u spavaćoj sobi.

Isprobajte 5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite zabrinutosti, neugode i anksioznosti!

„Bilo da dolaze i odlaze, anksiozni osjećaji mogu biti ogroman ubojica kada je u pitanju povezivanje s partnerom i doživljaj užitka“, kaže Laurel Steinberg, dr. sc., njujorška terapeutkinja i profesorica psihologije na Sveučilištu Columbia.

Većina problema, koje izaziva anksioznost u spavaćoj sobi, može se riješiti uz pomoć terapeuta. Ali, prvo morate prepoznati kako emocije koje ona donosi ubijaju vaš seksualni život. Seks bi trebao biti zabavan i ugodan.

Anksiozni osjećaji mogu potopiti seksualni nagon na više načina. Panika i briga također imaju fizički učinak na naše tijelo jer potiču proizvodnju hormona stresa. Kada se vaše tijelo ne može fizički opustiti, uživanje u seksu je mnogo teže.

Kada imate anksioznost, veća je vjerojatnost da ćete se osjećati intenzivno svjesni sebe i lakše ćete postati opsjednuti takozvanim nedostatcima.

Kada vas preplave strah i panika, nećete htjeti biti fizički ili emocionalno bliski partneru. A za žene koje imaju anksioznost iz prošle traume, seksualni dodir i seks mogu biti zastrašujući.

Ukočeni mišići, plitko disanje i drugi tjelesni simptomi anksioznosti sprečavaju uživanje i seksu i postizanje orgazma.

Ove fizičke promjene, zajedno s anksioznim mislima, mogu dodatno poremetiti dinamiku u spavaćoj sobi. Zato je važno iskreno i otvoreno porazgovarati s partnerom i potražiti pomoć terapeuta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti