Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ubija li anksioznost vaš libido?

Ubija li anksioznost vaš libido?

Ubija li anksioznost vaš libido?
  • Objavljeno: Utorak, 03.10.2017.
  • Broj pregleda: 598
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Anksioznost može utjecati na sve aspekte našeg života i pokrenuti razinu stresa tijekom društvenih situacija. Zato ima smisla da će briga i strah, koji su obilježja anksioznosti, također ostaviti veliki trag i u spavaćoj sobi.

Isprobajte 5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite zabrinutosti, neugode i anksioznosti!

„Bilo da dolaze i odlaze, anksiozni osjećaji mogu biti ogroman ubojica kada je u pitanju povezivanje s partnerom i doživljaj užitka“, kaže Laurel Steinberg, dr. sc., njujorška terapeutkinja i profesorica psihologije na Sveučilištu Columbia.

Većina problema, koje izaziva anksioznost u spavaćoj sobi, može se riješiti uz pomoć terapeuta. Ali, prvo morate prepoznati kako emocije koje ona donosi ubijaju vaš seksualni život. Seks bi trebao biti zabavan i ugodan.

Anksiozni osjećaji mogu potopiti seksualni nagon na više načina. Panika i briga također imaju fizički učinak na naše tijelo jer potiču proizvodnju hormona stresa. Kada se vaše tijelo ne može fizički opustiti, uživanje u seksu je mnogo teže.

Kada imate anksioznost, veća je vjerojatnost da ćete se osjećati intenzivno svjesni sebe i lakše ćete postati opsjednuti takozvanim nedostatcima.

Kada vas preplave strah i panika, nećete htjeti biti fizički ili emocionalno bliski partneru. A za žene koje imaju anksioznost iz prošle traume, seksualni dodir i seks mogu biti zastrašujući.

Ukočeni mišići, plitko disanje i drugi tjelesni simptomi anksioznosti sprečavaju uživanje i seksu i postizanje orgazma.

Ove fizičke promjene, zajedno s anksioznim mislima, mogu dodatno poremetiti dinamiku u spavaćoj sobi. Zato je važno iskreno i otvoreno porazgovarati s partnerom i potražiti pomoć terapeuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti