Zaboravljivost je znak visoke inteligencije!

Zaboravljivost je znak visoke inteligencije!

Zaboravljivost je znak visoke inteligencije!
  • Objavljeno: Petak, 06.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zaboravljate li često? Krenuli ste u kuhinju po noža na putu od dnevnog boravka do kuhinje ste zaboravili po što ste krenuli. Ako ste se nebrojeno puta našli u takvoj situaciji, od sada možete biti ponosni jer spadate u skupinu visoko inteligentnih ljudi!

Isprobajte ovih 10 namirnica koje potiču koncentraciju i pamćenje!

Do ovog zaključka, stručnjaci su došli provođenjem cijelog niza istraživanja. Otkrili su da je „loša memorija“ zapravo mehanizam koji mozak koristi kako bi stvorio prostor za relevantnije informacije.

Naš um „zaboravlja“ informacije za koje smatra da nisu toliko bitne i time oslobađa prostor za pamćenje za važnijih stvari. Dakle, ako je mozak procijenio da ćete svojoj zadatak lako obaviti, briše iz memorije nebitne informacije i otvara mogućnost za prijam drugih. Ako mozak procijeni da ćete za obavljanje zadatka trebati više vremena i radnji, pohranit će sve informacije potrebne za izvršenje zadatka.

Dakle, ako imate problema s pamćenjem, to ne mora nužno biti loš znak. Preporuka je s vremena na vrijeme očistiti um, a to možete postići tjelovježbom. Tjelovježba povećava broj neurona u hipokampusu, što pomaže eliminirati nepotrebne informacije.

Zaboravljanje može biti znak da mozak radi upravo ono što bi trebao. Ako se ne možete sjetiti gdje ste ostavili mobitel, možda to i nije tako važno. Sigurno ćete ga pronaći.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti