Ublažite ubode komaraca

Ublažite ubode komaraca

Ublažite ubode komaraca
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Komarci i ubodi komaraca su iritantni, sprječavaju uživanje u ljetnim noćima i boravljenje na otvorenome. Najaktivniji su u zoru ili u sumrak, zbog čega će vas tada najvjerojatnije i ubosti.

Bez obzira na svu prevenciju, komarac će uvijek nekako pronaći put do vaše kože i uzrokovati ubod koji može i do nekoliko dana svrbiti, peckati pa i oticati. Ubod komarca ne biste smjeli češati jer on tada postaje još gori.

Postoje prirodni lijekovi koji su odlični za sve uzraste, uključujući i djecu, a najbolje od svega je što nekoliko njih gotovo sigurno imate u svojoj kuhinji.

Ocat

Najbolje bi bilo kada biste koristili jabučni ocat. Namočite vaticu s malo octa i stavite na mjesto uboda. Nakon nekoliko minuta ćete sigurno osjetiti olakšanje.

Aloe Vera

Aloe Vera krije razna ljekovita svojstva, a pokazala se odličnom i kod ublažavanja uboda insekata. Nanesite malo gela, soka ili pak svježi listić biljke na mjesto uboda jer, osim što će ublažiti svrab i peckanje, ubrzat će oporavak kože od uboda.

Luk

Stavite malo svježeg luka na mjesto uboda, držite nekoliko minuta dok se svrab i peckanje ne smanji, a potom isperite vodom.

Pasta za zube

Pepermint iz paste za zube hladi kožu, što će vam definitivno odgovarati kod uboda. Nanesite malo paste za zube i držite dok se pasta skroz ne osuši, a potom isperite vodom.

Med

Malu količinu meda stavite na mjesto uboda. Antimikrobna svojstva meda će spriječiti infekciju, ali i smanjiti svrab i peckanje.

Limun i limeta

Iscijedite malo soka limuna ili limete na mjesto uboda kako biste ublažili osjećaj svraba i peckanja. Također možete mjesti uboda trljati koricom limuna ili limete, učinak će biti isti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti