Ulje kamilice pospješuje zdravlje kože i popravlja raspoloženje

Ulje kamilice pospješuje zdravlje kože i popravlja raspoloženje

Ulje kamilice pospješuje zdravlje kože i popravlja raspoloženje
  • Objavljeno: Petak, 20.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Eterično ulje kamilice se koristi u medicinske svrhe već stoljećima, a najčešće za reguliranje raspoloženja, ublažavanje grčeva u mišićima, liječenje ozljeda kože i blagih infekcija.

Eterično ulje kamilice je učinkovito u liječenju depresije i anksioznosti, jednako kao i ulje lavande. Ono ima odlično djelovanje na raspoloženje, smanjuje učestalost mijenjanja raspoloženja i ublažava stres.

Ulje kamilice ima moćna antimikrobna svojstva. Može pomoći u bržem zacjeljivanju rana, prevenciji kao i liječenju bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Ulje kamilice pospješuje rad probavnog sustava na način da regulira razinu želučane kiseline. Ima odlično djelovanje na zdravlje jetre i pomaže u oslobađanju toksina iz tijela. Ulje kamilice može pomoći u ublažavanju probavnih smetnji, kao što su nadutost, plinovi i zatvor.

Ulje kamilice se može koristiti za prevenciju i liječenje infekcija urinarnog trakta, kao i za ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa. S obzirom na odlično diuretsko djelovanje, ulje kamilice će povećati potrebu za mokrenjem. Također će pospješiti cirkulaciju i pomoći u čišćenju tijela od toksina. Učinkovit je za regulaciju krvnog tlaka i prevenciju naticanja krvnih žila.

Saznajte kako čaj od kamilice potiče zdravlje jetre!

Ulje kamilice je učinkovito prirodno rješenje za gripu i prehladu. Ono će pospješiti znojenje, što je odličan način za oslobađanje tijela od toksina i patogena. Znojenje je također odlično za regulaciju tjelesne temperature.

U slučaju bolova u mišićima i zglobovima, opekotinama i kožnim oštećenjima, nanesite ulje na zahvaćeno područje i utrljajte. Ako patite od probavnih smetnji, utrljajte nekoliko kapi ulja kamilice na trbuh ili popijte nekoliko kapi ulja kamilice pomiješanih s vodom.

Iako se eterično ulje kamilice smatra sigurnim, svakako ga prvo testirajte na manjem dijelu kože. Savjetuje se da ga razrijedite s običnim biljnim uljem prije nego što ga nanesete na kožu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti