Uravnotežena prehrana: kako poboljšati zdravlje, ponašanje i IQ vašeg djeteta

Uravnotežena prehrana: kako poboljšati zdravlje, ponašanje i IQ vašeg djeteta

Uravnotežena prehrana: kako poboljšati zdravlje, ponašanje i IQ vašeg djeteta
  • Objavljeno: Subota, 10.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U izdanju nakladničke kuće Ostvarenje izašla je knjiga "Uravnotežena prehrana: Kako poboljšati zdravlje, ponašanje i IQ vašeg djeteta". Autori su Patrick Holford i Deborah Colson, vodeći svjetski stručnjaci za prehranu, koji u Londonu surađuju u Brain Bio Centru, ustanovi koja proučava poremećaje u ponašanju i razvoju djece. Oni tvrde, a u praksi i potvrđuju, kako je jedan od prvih koraka ka promjeni ponašanja djeteta upravo promjena prehrane. Bez obzira je li riječ o dvogodišnjaku, osnovnoškolcu ili tinejdžeru, uravnotežena prehrana temelj je djetetova zdravlja i iznimno važan čimbenik koji utječe i na njegovo ponašanje. Ovi terapeuti u poučnoj i prije svega nadahnjujućoj knjizi naučit će vas čime hraniti dijete, a što izbjegavati kako bi se dijete optimalno razvijalo. Doznat ćete koja hrana popravlja djetetovo raspoloženje, a koja utječe na ponašanje i kvocijent inteligencije. Prehrana izravno utječe na brojne probleme - pretilost, alergije, nesanicu i ADHD. Naravno, teoretska znanja samo su polovina rješenja, zato morate otkriti idealan oblik prehrane za svoje dijete i način kako ga navesti da jede hranu koja mu čini dobro!

Patrick Holford utemeljitelj je Instituta za uravnoteženu prehranu u Londonu i jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za prehranu. On je i generalni direktor fondacije Food for the Brain, ravnatelj Brain Bio Centra, a napisao je više od dvadeset knjiga o zdravlju, uključujući i bestselere New Optimum Nutrition Bible i Food is Better Medicine than Drugs.

Deborah Colson  prehrambeni je terapeut na Institutu za optimalnu prehranu. U Brain Bio Centre u Londonu radi s djecom koja imaju probleme u ponašanju, učenju i, općenito, razvoju, a redovito održava i radionice za pomoć pojedincima i ustanovama koje žele razviti zdraviju kulturu prehrane među djecom o kojoj skrbe.

O knjizi će, na besplatnom predavanju 16. travnja u 18.30 na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, govoriti nutricionist Robert Mileković.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti