Uz ovaj trik ćete sagorjeti duplo više kalorija

Uz ovaj trik ćete sagorjeti duplo više kalorija

Uz ovaj trik ćete sagorjeti duplo više kalorija
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Vožnja sobnog bicikla možda se čini kao jednostavna vježba koja ne sagorijeva dovoljno kalorija jer se samo vježbaju noge. Mnogi smatraju da se ruke pritom odmaraju pa izbjegavaju ovu vrstu tjelovježbe jer žele da im cijelo tijelo radi.

Bicikliranje općenito se sastoji od trostrukih vježbi: snage, kardio i izdržljivosti. Bicikliranje vam omogućuje intervalni treninga visokog intenziteta kako biste izgradili mišiće i bolje iskoristili kisik. Istina je da je većina treninga s bicikliranjem dominantna u nogama, a jačanje ruku nije nužno jer ruke nisu neophodne za očuvanje balansa, samo su potrebne za održavanje čvrste forme tijekom vožnje.

Ako ipak volite bicikliranje i htjeli biste upravo uz tu vježbu sagorjeti dovoljno kalorija, poslužite se ovim savjetom. Trik je jednostavan – dok biciklirate, uzmite utege i rukama paralelno radite vježbe. Dodavanje serije ruku riješit će problem vježbanja na sobnom biciklu i pomoći vam da cijelo tijelo održavate aktivnim i angažiranim dok bicikliranje traje. Upravo tako bicikliranje postaje iscrpan i sveobuhvatan trening za cijelo tijelo, što ga u cjelini čini izazovnijim.

Klikni na link ili sliku i saznaj zbog koje hrane nemaš ravan trbuh!

Ako još uvijek niste na razini i smatrate da će vam serije ruku i nogu u isto vrijeme biti naporne, pokušajte raditi paralelno jedno pa drugo, kroz pauze. Vježbe ruku neka vam posluži kao aktivan oporavak pa dok vježbate ruke, vaše noge se imaju priliku resetirati, a i dalje aktivno tonirate gornji dio tijela. Možda se čini prejednostavno, ali zaista je efektno.

Budući da su mišići na rukama manji od mišića na donjem dijelu tijela, oni se brže umaraju, zbog čega vam je dovoljno nekoliko serija uz dvadesetak zgibova na biciklu plus par minuta s utezima od dva kilograma da izgorite i više nego dovoljno kalorija.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti