Većina žena ima lice savršenih proporcija

Većina žena ima lice savršenih proporcija

Većina žena ima lice savršenih proporcija
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljepota se, kažu znanstvenici, može izmjeriti, a najvažniji faktori su udaljenost između očiju i razmak između očiju i usta, a mjere savršenog lica odgovaraju izgledu tipične žene.

Pokazalo se da su idealne mjere, kao što je proporcija ženskog lica u cjelini vrlo slična prosječenom ženskom izgledu. Prijašnja istraživanja su dokazala da muškarci preferiraju partnerice s oblinama za razliku od mršavica i manekenskog looka, a nisu ludi ni za curama s dugačkim nogama.

U najnovijem istraživanju privlačnosti ženskog lica ispitanici su morali prosuditi privlačnost lica na fotografijama. Sve su to bile fotografije iste osobe kojoj su kompjutorski promijenjene proporcije lica.

Pokazalo se da je žena najprivlačnija kad je razmak između njezinih zjenica iznosi 46 posto širine njezina lica mjerenog od uha od uha. Druga savršena dimenzija dobije se kad je razmak između očiju i usta nešto veći od trećine ili 36 posto ukupne dužine lica mjerene od kose do brade.

Slavne žene s idealnim proporcijama lica su Jessica Alba, Liz Hurley i Shania Twain. No najvažnije je da mjere savršenog lica zapravo odgovaraju izgledu prosječne žene.

'Otprije smo znali da ženino lice može biti privlačnije zbog većih očiju ili punih usana. Naše istraživanje dokazuje da struktura lica također doprinosi našoj percepciji njegove privlačnosti', kaže profesor Kang Lee sa sveučilišta Toronto gdje se provodilo ovo istraživanje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti