Vibratori podižu razinu spolnih odnosa i ne zastrašuju muškarce

Vibratori podižu razinu spolnih odnosa i ne zastrašuju muškarce

Vibratori podižu razinu spolnih odnosa i ne zastrašuju muškarce
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.11.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene koje pozitivno gledaju na uporabu vibratora imaju poboljšan seksualni život, pokazalo je najnovije istraživanje.

Istraživanje na više od 3.000 Amerikanaca pokazalo je kako većina muškaraca ima samo pozitivno mišljenje o korištenju vibratora kod žena.

A vrlo je zanimljivo kako je razbijeno uobičajeno uvjerenje da muškarci ne vole ili da se osjećaju ugroženo ako žene koriste seksualna pomagala.

"Pregled muškaraca i žena u dobi od 18 do 60 je prvo koje ispituje stajališta o vibratorima," Top News prenosi izjavu voditeljice istraživanja Debre Herbenick sa Sveučilišta Indiana.

Sudionici su upitani da li se slažu ili ne slažu s pozitivnim stavovima (na primjer, vibrator "ženi olakšava postizanje orgazma", ili "vibrator je sastavni dio zdravog seksualnog života mnogih žena"), ili negativnim stavovima (kao što su, vibrator "čini ženu previše ovisnom za postizanje užitka" ili "da stvara osjećaj ugroženosti kod partnera").

Otprilike polovica sudionika se "složila" ili "čvrsto složila" sa svim pozitivnim stavovima o vibratorima, dok se manje od 10 posto sudionika složilo s negativnim stavovima.

Žene s pozitivnim uvjerenjima koje su se koristile vibratorima u posljednjih 30 dana, izvjestile su višu razinu uzbuđenja, navlaženosti, orgazma te općenito seksualnog zadovoljstva, a u isto vrijeme nižu razinu boli tijekom seksa, za razliku od onih žena s pozitivnim uvjerenjima, ali koje nisu koristile seksualne igračke u zadnje vrijeme.

"Znanstvenici nisu u potpunosti sigurni kako korištenje vibratora poboljšava seksualnu funkciju," ističe Herbenick.

Žene koje su zadovoljnije svojim tijelima i općenito seksom, vjerojatnije je da će koristiti vibratore, a možda ima i nešto specifično u samom korištenju vibratora što doprinosi boljem seksu.

"Vjerojatno ima od svega po malo," zaključuje Herbenick.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti