Je li zdravo koristiti vibrator?

Je li zdravo koristiti vibrator?

Je li zdravo koristiti vibrator?
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Seks i veze

Zanima vas je li zdravo koristiti vibrator? Niste jedini. Mnoge žene se ne usude koristiti ovo pomagalo za postizanje orgazma upravo zato što ne znaju kakve posljedice ima na zdravlje.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine otkriva da 53% žena u dobi od 18 do 60 godina koristi vibrator, a četvrtina ih je iskoristila u posljednjih mjesec dana. Osim toga, oni koji redovito koriste vibrator lakše se uzbuđuju i brže postižu orgazam tijekom spolnog odnosa.

Ako se pitate smijete li koristiti vibrator bez straha da će utjecati loše na vaše zdravlje, imamo dobre vijesti. Korištenje vibratora je u potpunosti zdravo i nema negativnih posljedica, što znači da ga možete uklopiti u svoj seksualni život, solo ili s partnerom.

Uključivanje vibratora u spolni odnos može pomoći vašoj vezi ili braku jer postoje brojne prednosti njegovog korištenja. Ako ga odlučite isprobati sami, otkrit ćete što vam uzbuđuje bez osjećaja pritiska ili očekivanja od vašeg partnera.

Otkrijte 6 laži o seksu u koje svi vjeruju!

Preporučuje se eksperimentiranje s njim po cijelom tijelu da otkrijete erogene zone za koje možda niste ni znali. Pronalaženje onoga što vam stvara ugodu dobro će vam doći jer će vašem partneru dati više smjernica i učiniti seks još boljim.

Isto tako, mnoge žene misle da će njihovim partnerima smetati ako budu koristile vibrator. No, istina je potpuno drugačija. Prema drugom istraživanju objavljenom u istom časopisu, 45% muškaraca koristilo je vibrator sa svojim partnericom. Štoviše, rezultati su pokazali da muškarci koji koriste vibratore imaju bolju funkciju erekcije i zadovoljniji su seksom od onih koji to nikad ne koriste.

Saznajte kako odabrati vibrator!

Kako započeti razgovor s partnerom? Najjednostavniji način je da predložite dodavanje zabave u seksualni odnos. Posebno napomenite svom partneru da vaša želja za korištenjem vibratora nema nikakve veze s njegovom izvedbom. Podsjetite ga da je on taj koji vas zadovoljava i da je vibrator samo alat koji će vam pomoći u tome.

Kada ste spremni, zajedno kupite vibrator kako biste pronašli onaj s kojom ste oboje zadovoljni. Koristite ga sami, a nemojte se bojati pustiti partneru da preuzme vodstvo. I zapamtite, ne morate ga koristiti tijekom svakog spolnog odnosa.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije