Voće i povrće za sjajnu kožu

Voće i povrće za sjajnu kožu

Voće i povrće za sjajnu kožu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su pratili prehrambene navike kod 35 osoba te su ustanovili da oni, koji su više jeli zeleno povrće, imaju znatno sjajniju kožu.

Poznato je da određeni karotenoidi, koji se nalaze u mnogim vrstama voća i povrća imaju odličan učinak na izgled kože. Međutim, nije jasno koliko točno ih treba unositi kako bi došlo do vidljivih rezultata.

Znanstvenici su analizirali kožu volontera prije, tijekom i nakon razdoblja testiranja. Rezultati su pokazali da su promjene u potrošnji voća i povrća usko povezane s promjenama kože. Što je volonter jeo više voća i povrća, to mu je koža sjajnija te čak dolazi do promjena u nijansama boje kože.

Čak nekoliko tjedana redovitog konzumiranja voća i povrća će poboljšati izgled kože.

"Također je važna i priprema voća i povrća, najbolje je da ono bude svježe ili kuhano", BBC News prenosi izjavu dr. Glenysa Jonesa.

Dr. Jones je također dodao kako "voće i povrće sadrži širok spektar hranjivih tvari koje su, osim za ten, odlične za cjelokupno zdravlje."

Znanstvenici će istraživanje nastaviti kako bi ustanovili koliko najmanje voća i povrća treba unositi dnevno kako bi rezultati bili što bolji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti