Yves Saint Laurent: LIBRE - jer na francuskom nema moćnije riječi kojom sebe možete definirati, danas

Yves Saint Laurent: LIBRE - jer na francuskom nema moćnije riječi kojom sebe možete definirati, danas

Yves Saint Laurent: LIBRE - jer na francuskom nema moćnije riječi kojom sebe možete definirati, danas
  • Objavljeno: Srijeda, 02.10.2019.
  • Broj pregleda: 219
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Promo

Kategorija: Zanimljivosti

Yves Saint Laurent ostavio nam je u nasljeđe način življenja, gledanja, osjećanja te ljubavi prema svom strastvenom manifestu: „Oduvijek sam htio biti u službi žena. Drugim riječima, služiti ih. Služiti njihovim tijelima, njihovim gestama, njihovim stavovima, njihovim životima. Htio sam im praviti društvo u njihovom velikom pokretu oslobođenja koje je definiralo naše proteklo stoljeće.”

Za žene današnjice sloboda je ultimativni luksuz. Nakon godina borbe za emancipaciju i uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Zato što vi ostajete vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti.

Danas, sloboda dobiva svoj iskonski miris. Novi, seksi cool cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti...

Pred nama je najuzbudljiviji proizvod godine. LIBRE. Jer na francuskom nema moćnije riječi kojom sebe možete definirati, danas.

Plamtite uz seksi narančin cvijet i hladnu lavandu.

U visokom letu uz blještavu gorku naranču i sočnu mandarinu.

U žaru uz tinjajuću vaniliju i blistavi jantar.

Slobodno iskusite Libre kroz svaku njegovu karakteristiku.

Nakon 7 godina i preko 1500 varijacija u savršenom oblikovanju njezinih bujnih akorda, LIBRE je kreiran u susretu dvoje majstora kreatora parfema, Anne Flipo i Carlosa Benaïm.

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

Libre se gradi na tenziji između muževnosti i ženstvenosti. Kako ona dolazi do izražaja kroz strukturu ovog mirisa?

C.B.: Fougère ili „paprat” na francuskom akord je koji su razvili kreatori parfema, čiji naziv potječe od prvog parfema te vrste. Većina muških mirisa pripada toj obitelji. Anne je došla s iznimno inovativnom idejom da u to umiješa ekstremno ženstvene, senzualne i bogate note poput cvijeta naranče. Taj ga konflikt čini jedinstvenim. To je prvi put da se itko poigrava s tom dualnosti.

A.F.: Tenzija postoji u svakom stadiju razvoja note, nešto između cvijeta naranče i jantara, citrusa, šuma... To je cijela poanta izrađivanja toliko preinaka: morate razviti miris koji isijava od početka do kraja.

Za Libre je dizajnerica bočice Suzanne Dalton učinila neočekivano: uzela je slobode u susretu s ikonom. Jer je mogla. I zato što je Cassandre, jedan od najlegendarnijih logotipova u svijetu mode, jedini instantno prepoznatljiv, iz kojeg god kuta da promatrate.

Jednim hrabrim i razigranim potezom ona je preokrenula ikonski YSL naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre uglove bočice i zalijepila ga na staklo – kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

Yves Saint Laurent znao je reći da želi „da je haljina trezvena, ali modni dodaci moraju biti sumanuti.” Reflektira li tvoj rad za Libre ovo estetsko stajalište?

S.D.: Da, nadam se. To je vrlo seksipilan stav koji nastaje negdje između gole (trezvene) staklene bočice i nesputanih (ludih) metalnih dodataka.

Ambasadorica novog parfema je Dua Lipa.

„Sloboda žene u 2019. je neupitna. Živimo život prema vlastitim pravilima.” Dua Lipa

Ona je odvažni novi glas pop-glazbe. Rođena u Londonu i odrasla na Kosovu, Dua je ušla u povijest kada je ostala nominirana u pet kategorija za glazbenu nagradu Brit Awards 2018. godine – ona je prva žena s toliko nominacija.

Dobila je nagrade za najbolju britansku solo-izvođačicu i najbolju britansku debitanticu. Posljednje dvije godine Dua Lipa bila je i najslušanija izvođačica na stranicama za streaming na svijetu.

Duboko posvećena vrijednostima koje Libre izražava, Dua Lipa utjelovljuje vatrenu ženstvenost ovoga mirisa u reklamnoj kampanji koju je snimio atraktivni i odvažni redatelj Nabil Elderkin.

Novi miris za žene, Libre, biti će dostupan ekskluzivno u parfumerijama Mueller od ponedjeljka, 30.9. – 20.10. Nakon toga, miris će biti dostupan u svim parfumerijama.

Najčitanije zanimljivosti