Za njegu suhe kože je najbolje kokosovo ulje

Za njegu suhe kože je najbolje kokosovo ulje

Za njegu suhe kože je najbolje kokosovo ulje
  • Objavljeno: Petak, 31.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako još uvijek niste počeli koristiti kokosovo ulje, rezultati ovog istraživanja će vas definitivno na to potaknuti.

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu International Journal of Dermatology, otkriva da kokosovo ulje smanjuje gubitak vode u koži kod osoba koje pate od atopijskog dermatitisa.

Atopijski dermatitis je upalno stanje kože u kojemu koža ne zadržava vlažnost na adekvatan način. Najčešći simptomi atopijskog dermatitisa su crvenilo, svrab i ljuštenje kože.

Prethodna istraživanja su pokazala da i osobe, koje ne pate od atopijskog dermatitisa, s vremena na vrijeme imaju problema sa zadržavanjem vlažnosti kože, što je prirodan proces starenja.

U istraživanju je sudjelovalo 117 osoba koje pate od atopijskog dermatitisa. U razdoblju od 8 tjedana su ujutro i navečer na kožu nanosili kokosovo ulje.

Koristite kokosovo ulje umjesto ovih šest proizvoda!

"Ovo istraživanje pokazuje da je kokosovo ulje odlično za njegu kože, a jedna od njegovih najvećih prednosti je što se jako brzo upija pa koža ne ostaje masna", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Mara Evangelista.

Rezultati istraživanja su pokazali da kokosovo ulje poboljšava zadržavanje vlažnosti kože i da simptome dermatitisa ublažava za čak 68%.

Znanstvenici ističu da je kokosovo ulje odlično za njegu svih tipova kože, naročito za suhu kožu. Potpuno je prirodno, ne sadrži pesticide, zbog čega je dobro i za osobe s osjetljivom kožom sklonom alergijama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti