Zaklada Ana Rukavina organizira "DAN OTVORENIH SRCA"

Zaklada Ana Rukavina organizira "DAN OTVORENIH SRCA"

Zaklada Ana Rukavina organizira "DAN OTVORENIH SRCA"
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jubilarna 200. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se 27. studenog 2012. od 10 do 20 sati u prostorijama Zaklade u Ulici kneza Mislava 10/1.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, a potrebno je popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Akcija pod nazivom "DAN OTVORENIH SRCA" ove se godine organizira u spomen Aninog preranog odlaska. Na "DANU OTVORENIH SRCA" pridružit će nam se svi dugogodišnji donatori i prijatelji Zaklade te medicinski stručnjaci iz Registra i Banke krvi iz pupkovine. Svi zainteresirani građani, a osobito buduće majke, moći će se informirati o upisu u Registar i doniranju matičnih stanica iz pupkovine.

Zaklada Ana Rukavina još jednom želi podsjetiti građane da u sebi nosimo "lijek" kojim možemo spašavati živote te da, uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro. Također, ovom se akcijom nastoji njegovati kultura građanske solidarnosti i promicati filantropske vrijednosti koje učvršćuju neprocjenjiv osjećaj zajedništva u našem društvu i čovječanstvu uopće.

U svjetski registar, "Bone Marrow Donors Worldwide", Hrvatska je do sada prijavila 28.770 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 1.970 doza krvi iz pupkovine. Zahvaljujući tome, hrvatski je Registar je spasio 24 života.

Pokažimo solidarnost na djelu i otvorimo svoja srca!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti