Zašto je kakao zdraviji od crnog vina?
Kakao ima odlična antikancerogena svojstva i veći udio antioksidanata, u odnosu na crno vino. Znanstvenici su proveli istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry, koje je pokazalo da je kakao zdraviji od crnog vina.
Znanstvenici su ustanovili da kakao ima za čak četiri puta jača antioksidacijska svojstva u odnosu na crni čaj i dva do tri puta u odnosu na zeleni čaj. Antioksidacijska svojstva kakaa su čak dvostruko jača od svojstava crnog vina.
Antioksidanti se oslobađaju kada se kakao zagrijava, upravo zbog toga je dobro ponekad piti vruću čokoladu s visokim udjelom kakaa, izjavio je voditelj istraživanja prof. Lee.
Dosadašnja istraživanja su pokazala da kakao može smanjiti rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava i krvnih ugrušaka. Kakao potiče cirkulaciju krvi, regulira razinu krvnog tlaka i kolesterola.
Što se tiče odabira između čaja, crnog vina ili vruće čokolade, stručnjaci preporučuju da sve vrste napitaka uvrstite u svakodnevnu prehranu. Tako, primjerice, kakao možete piti ujutro, čaj popodne, a vino navečer.
Kakao je moćan antioksidant i odličan izvor minerala!
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
čimpanze Divlje čimpanze snimljene kako koriste „prvu pomoć iz šume“
-
bolesti srca Muškarci su skloniji umiranju od "sindroma slomljenog srca" u usporedbi sa ženama
-
Recept dana
Zapečeni grah od jučerašnjeg variva
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
