Banane i cimet poboljšavaju kvalitetu sna

Banane i cimet poboljšavaju kvalitetu sna

Banane i cimet poboljšavaju kvalitetu sna
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

San je tijelu potreban jednako kao voda i hrana. Kronična neispavanost uzrokuje nagle promjene raspoloženja, loše raspoloženje, anksioznost i povećanu razinu stresa.

Veliki broj ljudi ima probleme sa spavanjem, jako teško zaspi i njihov san je loše kvalitete. Prije nego posegnete za tabletama za spavanje, probajte prirodna rješenja. Banane i cimet su se pokazali odličnima za poboljšanje kvalitete sna i opuštanje.

Čaj od banane i cimeta, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, pijte u kasnim popodnevnim satima. On će vam pomoći da se opustite i pripremite tijelo za spavanje. Zaspat ćete brže i spavati kvalitetnije.

Adekvatna količina sna poboljšava pamćenje, potiče rad metabolizma, popravlja raspoloženje i regulira razinu apetita tijekom dana. Čaj od banane i cimeta će smanjiti razinu hormona stresa u tijelu i potaknuti opuštanje mišićnog i živčanog sustava.

Banane su odlične izvor kalija i magnezija koji opuštaju mišiće i smanjuju razinu hormona stresa u tijelu. Banane reguliraju razinu krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka astme i nekih vrsta raka. Poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sustava, poboljšavaju pamćenje i popravljaju raspoloženje.

Cimet regulira razinu šećera u krvi i smanjuje razinu hormona stesa. U isto vrijeme potiče rad probavnog sustava i smanjuje rizik od nastanka grčeva na području abdomena.

Saznajte kako su san i mršavljenje povezani!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti