Zašto ne trebamo brojati kalorije?

Zašto ne trebamo brojati kalorije?

Zašto ne trebamo brojati kalorije?
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojanje kalorija ne funkcionira i to je vjerojatno najgora moguća strategija mršavljenja. Ako ste se do sada oslanjali na brojanje kalorija kako biste smršavjeli, donosimo vam razloge zbog kojih biste trebali prestati.

Kada je vaša prehrana uravnotežena, brojanje kalorija je potpuno bespotrebno. Dok god tijelu dajete potrebne tvari, ono će normalno funkcionirati i nećete se debljati.

Visokokvalitetne namirnice su voće, povrće, cjelovite žitarice, nemasno meso, riba i morski plodovi, mlijeko i mliječni proizvodi, orašasti plodovi i sjemenke. Ovim namirnicama je zajedničko da im ne treba etiketa kako biste znali da su zdrave.

Provjerite kako dnevno unijeti 500 kalorija manje!

Kalorije nisu jedine važne

Da, kalorije postoje i prekomjeran unos može uzrokovati debljanje. No, kalorije nisu jedine važne. Možete odabrati hranu s jako malo kalorija, ali isto tako malim udjelom važnih nutritivnih tvari. Ako već obraćate pažnju na broj kalorija, onda obratite pažnju na cjelokupni nutritivni sastav namirnice.

Nisu sve kalorije iste

Vaše tijelo ne tretira sve kalorije jednako. Visokokvalitetne kalorije, koje dolaze iz namirnica bogate nutritivnim tvarima, vas brzo zasite i dugo drže sitima. Također potiču oslobađanje hormona koji potiču tijelo na sagorijevanje zaliha masti.

Smršavite brzo i lako uz namirnice koje sadrže manje od 100 kalorija!

Brojanje kalorija je najčešće bezuspješno

Stručnjaci ističu da brojanje kalorija u čak 95.4% slučajeva bude bezuspješno i ne potiče mršavljenje. Ako ćete se izgladnjivati, vaše tijelo će početi trošiti mišiće umjesto masti. Metabolizam će se usporiti, a vi ćete se početi debljati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti