Zašto svaki dan trebate popiti čašu vina?

Zašto svaki dan trebate popiti čašu vina?

Zašto svaki dan trebate popiti čašu vina?
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da umjerena konzumacija crnog vina može smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, poboljšati mentalno zdravlje i potaknuti rad kardiovaskularnog sustava. Umjerena konzumacija crnog vina podrazumijeva 200ml crnog vina dnevno. Ipak, ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, bilo bi dobro da se prije početka svakodnevne konzumacije vina posavjetujete s liječnikom.

Crno vino smanjuje rizik od nastanka depresije

Znanstvenici iz Španjolske su proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo gotovo 6000 muškaraca i žena treće životne dobi. Sudionici su svake godine ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim prehrambenim navikama. Rezultati istraživanja su pokazali da sudionici, koji svaki dan popiju čašu crnog vina, imaju manji rizik od nastanka depresije.

Crno vino sudjeluje u prevenciji raka debelog crijeva

Znanstvenici iz Ujedinjenog Kraljevstva su ustanovili da svakodnevnom umjerenom konzumacijom crnog vina možete rizik od nastanka raka debelog crijeva smanjiti za 50%.

Crno vino sudjeluje u prevenciji raka dojke

Američki znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu su ustanovili da crno vino može pomoći u smanjenju rizika od nastanka raka dojke. Spojevi, koje pronalazimo u koži i sjemenkama crnog grožđa mogu regulirati razinu estrogena u tijelu i na taj način spriječiti nastanak kancerogenih stanica.

Više o pozitivnom utjecaju crnog vina na zdravlje pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti