Zašto je lubenica dobra za vaše zdravlje?

Zašto je lubenica dobra za vaše zdravlje?

Zašto je lubenica dobra za vaše zdravlje?
  • Objavljeno: Utorak, 30.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sezona lubenica još uvijek traje, što znači da su one sada najukusnije, najzdravije i najpristupačnije. Brojna istraživanja su pokazala da je lubenica jako dobra za zdravlje cjelokupnog organizma.

Lubenica je jedan od najboljih izvora likopena koji smanjuje rizik od nastanka raka prostate i dojke. U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da lubenica potiče cirkulaciju krvi i da može povećati libido.

Saznajte kako lubenica smanjuje rizik od nastanka srčanog udara!

Zahvaljujući visokom udjelu likopena, lubenica je jako dobra za prevenciju srčanih bolesti, ateroskleroze i visokog krvnog tlaka.

Lubenica sadrži citrulin koji se u tijelu pretvara u aminokiselinu arginin. Arginin smanjuje rizik od nakupljanja stanica masti i štiti zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Lubenica je također jako dobar izvor flavonoida i karotenoida koji imaju odlično antioksidacijsko djelovanje, smanjuju razinu slobodnih radikala i rizik od nastanka različitih bolesti i poremećaja.

Uživajte u sezoni lubenica uz zdrave i ukusne smoothieje.

Lubenica se sastoji od 92% vode, zbog čega je odlična za hidrataciju cjelokupnog organizma, što će koži vratiti mladolikost i zdrav izgled.

Lubenica ima odlično protuupalno djelovanje, zahvaljujući kojem smanjuje rizik od nastanka niza zdravstvenih poremećaja, uključujući artritis i različite vrste raka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti