Vitamini B kompleksa štite mozak i srce

Vitamini B kompleksa štite mozak i srce

Vitamini B kompleksa štite mozak i srce
  • Objavljeno: Petak, 06.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Postoje tri tipa vitamina B kompleksa koja su ključna za prevenciju gubitka pamćenja, srčanog i moždanog udara. Ovi vitamini vam mogu čak pomoći i u smanjenju rizika od nastanka Alzheimerove bolesti.

Vitamini B12, B6 i folna kiselina su vitamini čiji unos trebate pomno pratiti. Naime, manjak ovih vitamina u tijelu može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje i povećati rizik od nastanka poremećaja u radu živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da vitamini B12, B6 i folna kiselina mogu pospješiti pamćenje, popraviti raspoloženje i povećati razinu energije. Prednosti uzimanja suplemenata ovih vitamina su još očiglednije kod osoba koje pate od visokog krvnog tlaka i u krvi imaju povišenu razinu homocisteina.

Naime, ovi vitamini reguliraju razinu homocisteina i na taj način direktno utječu na razinu krvnog tlaka. Nekoliko istraživanja je pokazalo da povišena razina homocisteina povećava rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Vitamini B12, B6 i folna kiselina mogu pomoći u prevenciji prijevremenih znakova starenja, zbog čega se suplementi vrlo često preporučuju osobama treće životne dobi.

Saznajte koji nutrijenti su potrebni vašem mozgu!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti