Zašto trebate smanjiti upotrebu mobitela?

Zašto trebate smanjiti upotrebu mobitela?

Zašto trebate smanjiti upotrebu mobitela?
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zdrave prehrambene navike, adekvatna količina sna i smanjenje izlaganja štetnim kemijskim spojevima je najbolji način da ostanete zdravi. No, to neće biti dovoljno ako želite smanjiti rizik od nastanka kroničnih bolesti. Najčešće kronične bolesti su bolesti krvožilnog sustava, dijabetes tipa 2, pretilost i artritis.

Prekomjerna upotreba elektronskih uređaja

Cjelodnevna okruženost elektronskim uređajima može povećati rizik od nastanka kroničnih bolesti, ali i pogoršati simptome. Njemački znanstvenici su u jednom istraživanju ustanovili da su simptomi kroničnih bolesti izraženiji kod osoba koje su neprestano okružene elektronskim uređajima.

Infekcije usne šupljine

Infekcije usne šupljine se vrlo brzo počinju širiti tijelom i povećavaju rizik od nastanka kroničnih bolesti. Veliki broj ljudi nije ni svjesno toga da ne održavaju higijenu usne šupljine na pravilan način. Upravo zbog toga je važno redovito odlaziti na preglede i posavjetovati se sa stomatologom o pravilnom načinu održavanja higijene usne šupljine.

Manjak vitamina C

Zdrava i uravnotežena prehrana je ključna za prevenciju niza bolesti. Manjak vitamina C može oslabiti imunološki sustav i povećati rizik od nastanka kroničnih bolesti, uključujući i neke vrste raka. Vitamin C sudjeluje u nizu tjelesnih funkcija i ima moćno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje.

Saznajte što se događa s vašim tijelom ako ste neprestano za mobitelom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti