Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?

Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?

Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ružičasta himalajska soli se smatra najčišćim oblikom soli na Zemlji. Sadrži više od 84 različitih vrsta minerala u tragovima i ne sadrži zagađivače i štetne kemijske spojeve.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da himalajska sol regulira razinu krvnog tlaka, ublažava grčeve u mišićima i potiče rad probavnog sustava. Odličan je izvor željeza, zbog čega povećava broj crvenih krvnih stanica i poboljšava prijenos kisika i hranjivih tvari u tijelu. Poboljšava kognitivne funkcije, potiče regeneraciju stanica i poboljšava zdravlje tkiva i kostiju.

Himalajska sol potiče rad žlijezda slinovnica i oslobađanje probavnih enzima koji potiču rad probavnog sustava i reguliraju pH vrijednost u ustima. Himalajska sol može ublažiti žgaravicu i poboljšati apsorpciju nutritivnih spojeva.

Tijelu je himalajska sol potpuna prirodna i lako ju probavlja i apsorbira. Visok udio kalcija, magnezija, željeza i cinka ovu sol čini odličnom za detoksikaciju i jačanje imunološkog sustava. Himalajska sol pripada skupini alkalnih namirnica, što znači da smanjuje kiselost tijela, poboljšava kognitivne funkcije, povećava razinu energije i poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma.

Himalajska sol ima moćna antibakterijska i antimikrobna svojstva koja ju čine odličnom za prevenciju gripe i prehlade, ali i za smanjenje vremena oporavka. Može se koristiti za ublažavanje simptoma astme i poboljšanje rada respiratornog sustava.

Najbolje od svega je to da himalajska sol tijelu ne šteti na niti jedan način. Sadrži čak 82% manje natrija od stolne soli, zbog čega ne uzrokuje povećanje razine krvnog tlaka niti zadržavanje vode u tijelu.

Saznajte što se događa s tijelom kada jedete himalajsku sol!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti