Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?

Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?

Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.03.2016.
  • Broj pregleda: 1.390
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ružičasta himalajska soli se smatra najčišćim oblikom soli na Zemlji. Sadrži više od 84 različitih vrsta minerala u tragovima i ne sadrži zagađivače i štetne kemijske spojeve.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da himalajska sol regulira razinu krvnog tlaka, ublažava grčeve u mišićima i potiče rad probavnog sustava. Odličan je izvor željeza, zbog čega povećava broj crvenih krvnih stanica i poboljšava prijenos kisika i hranjivih tvari u tijelu. Poboljšava kognitivne funkcije, potiče regeneraciju stanica i poboljšava zdravlje tkiva i kostiju.

Himalajska sol potiče rad žlijezda slinovnica i oslobađanje probavnih enzima koji potiču rad probavnog sustava i reguliraju pH vrijednost u ustima. Himalajska sol može ublažiti žgaravicu i poboljšati apsorpciju nutritivnih spojeva.

Tijelu je himalajska sol potpuna prirodna i lako ju probavlja i apsorbira. Visok udio kalcija, magnezija, željeza i cinka ovu sol čini odličnom za detoksikaciju i jačanje imunološkog sustava. Himalajska sol pripada skupini alkalnih namirnica, što znači da smanjuje kiselost tijela, poboljšava kognitivne funkcije, povećava razinu energije i poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma.

Himalajska sol ima moćna antibakterijska i antimikrobna svojstva koja ju čine odličnom za prevenciju gripe i prehlade, ali i za smanjenje vremena oporavka. Može se koristiti za ublažavanje simptoma astme i poboljšanje rada respiratornog sustava.

Najbolje od svega je to da himalajska sol tijelu ne šteti na niti jedan način. Sadrži čak 82% manje natrija od stolne soli, zbog čega ne uzrokuje povećanje razine krvnog tlaka niti zadržavanje vode u tijelu.

Saznajte što se događa s tijelom kada jedete himalajsku sol!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti