Zašto trebate početi jesti himalajsku sol?
Ružičasta himalajska soli se smatra najčišćim oblikom soli na Zemlji. Sadrži više od 84 različitih vrsta minerala u tragovima i ne sadrži zagađivače i štetne kemijske spojeve.
Dosadašnja istraživanja su pokazala da himalajska sol regulira razinu krvnog tlaka, ublažava grčeve u mišićima i potiče rad probavnog sustava. Odličan je izvor željeza, zbog čega povećava broj crvenih krvnih stanica i poboljšava prijenos kisika i hranjivih tvari u tijelu. Poboljšava kognitivne funkcije, potiče regeneraciju stanica i poboljšava zdravlje tkiva i kostiju.
Himalajska sol potiče rad žlijezda slinovnica i oslobađanje probavnih enzima koji potiču rad probavnog sustava i reguliraju pH vrijednost u ustima. Himalajska sol može ublažiti žgaravicu i poboljšati apsorpciju nutritivnih spojeva.
Tijelu je himalajska sol potpuna prirodna i lako ju probavlja i apsorbira. Visok udio kalcija, magnezija, željeza i cinka ovu sol čini odličnom za detoksikaciju i jačanje imunološkog sustava. Himalajska sol pripada skupini alkalnih namirnica, što znači da smanjuje kiselost tijela, poboljšava kognitivne funkcije, povećava razinu energije i poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma.
Himalajska sol ima moćna antibakterijska i antimikrobna svojstva koja ju čine odličnom za prevenciju gripe i prehlade, ali i za smanjenje vremena oporavka. Može se koristiti za ublažavanje simptoma astme i poboljšanje rada respiratornog sustava.
Najbolje od svega je to da himalajska sol tijelu ne šteti na niti jedan način. Sadrži čak 82% manje natrija od stolne soli, zbog čega ne uzrokuje povećanje razine krvnog tlaka niti zadržavanje vode u tijelu.
Saznajte što se događa s tijelom kada jedete himalajsku sol!
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345