Zašto volimo zvjezdasti anis?

Zašto volimo zvjezdasti anis?

Zašto volimo zvjezdasti anis?
  • Objavljeno: Petak, 28.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zvjezdasti anis potječe iz Kine, gdje se tisućama godina koristi kao začin koji ima odlična ljekovita svojstva.

Svojstva ovog začina su još uvijek relativno nepoznata, zbog čega je potrebno provoditi daljnja istraživanja. Do sada je proveden tek mali broj istraživanja koja su pokazala da anis ima svojstva povoljna za ljudsko zdravlje.

Pripremite čaj od đumbira i zvjezdastog anisa!

Protugljivična svojstva

Candida u tijelu postoji prirodno i njezina razina ovisi o ravnoteži mikroba u organizmu. Kada se ta ravnoteža naruši, candida se počinje širiti i može uzrokovati ozbiljnu infekciju. Znanstvenici iz Koreje su ustanovili da ekstrakt i eterično ulje zvjezdastog anisa imaju moćna protugljivična svojstva i sprječavaju razmnožavanje Candide.

Antibakterijska svojstva

Bakterijske infekcije možemo liječiti antibioticima, ali se učestalim korištenjem antibiotika može razviti otpornost tijela na djelovanje antibiotika. Znanstvenici iz Tajvana su ustanovili da zvjezdasti anis može uništiti neke bakterije, ali i pospješiti djelovanje antibiotika.

Antioksidacijska svojstva

Antioksidanti smanjuju razinu slobodnih radikala, atoma ili molekula s neparnim brojem elektrona koji mogu uzrokovati nastanak različitih bolesti i staničnih oštećenja. Slobodne radikale ne možemo potpuno izbjeći, ali ih možemo neutralizirati unosom namirnica s moćnim antioksidacijskim svojstvima, a anis je jedna od njih.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti