Želite zatrudnjeti? Samo se opustite

Želite zatrudnjeti? Samo se opustite

Želite zatrudnjeti? Samo se opustite
  • Objavljeno: Srijeda, 21.10.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Staromodni zdravorazumski savjet da je za trudnoću potrebno opuštanje mogao bi stvarno nekim ženama pomoći da ostanu u drugome stanju, objavili su američki liječnici.

Godinama su ženama koje imaju problema s plodnošću prijatelji i rodbina savjetovali da se opuste - prijedlog koji je često izazivao suprotan učinak i koji nisu svi ginekolozi i opstetričari prihvatili kao bitan. No istraživanje predstavljeno na skupu američkog društva za reproduktivnu medicinu pokazuje da ima nešto u tome.

Provjerite kako godine utječu na trudnoću!

Ravnateljica klinike za plodnost u Bostonu i profesorica na harvardskom Medicinskom fakultetu Alice Domar provela je istraživanje u kojem je otkrila da žene koje sudjeluju u programu ublažavanja stresa za vrijeme postupka potpomognute oplodnje imaju 160 posto više šanse zanijeti od onih koje su se sa stresom nosile same.

'Stručnjaci za reproduktivnu medicinu dugo su proučavali koliki negativni učinak stres može imati na nemogućnost začeća', rekla je Domar.

'Studija koju smo proveli pokazala je da programi za ublažavanje stresa mogu poboljšati stopu začeća i uspjeh postupka potpomognute oplodnje te, naravno, žene riješiti emotivnog pritiska i tereta u tim nastojanjima', dodala je Domar.

Saznajte kako do željene trudnoće!

Ona i njezini kolege nasumično su odredili 97 žena i paralelno s postupkom potpomognute oplodnje podvrgli ih programu za ublažavanje stresa. Uspješnost začeća u toj skupini bila je dva i pol puta veća nego u drugima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti