Žene imaju bolje pamćenje od muškaraca

Žene imaju bolje pamćenje od muškaraca

Žene imaju bolje pamćenje od muškaraca
  • Objavljeno: Srijeda, 14.07.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Odavno traje bitka između muških i ženskih mozgova. No, sada je potvrđeno, u najnovijem istraživanju znanstvenici Sveučilišta Cambridge potvrđuju da žene imaju daleko bolje pamćenje od muškaraca.

Znanstvenici su najnovijem istraživanju otkrili da na pamćenje osobe snažno utječu faktori kao što su spol i stupanj obrazovanosti. Ovo zanimljivo otkriće će vjerojatno i pridonijeti shvaćanju uzroka i prepoznavanju ranih znakova Alzheimerove bolesti.

Iako su veze i utjecaj između spola i razine obrazovanosti s kognitivnom funkcijom i prije bile ispitivane, tek je ovo istraživanje uspjelo stvarno dokazati da ovi faktori određuju kakvo će biti naše pamćenje.

Pomoću novih podataka, u budućnosti će se moći bez problema testirati pamćenje neke osobe s obzirom na dob, spol i stupanj obrazovanosti.

Poznato je da žene imaju duži jezik te nadmašuju muškarce u verbalnim sposobnostima, a muškarci su bolji od žena u snalaženju u prostoru, iako one to nikada ne bi priznale.

Zanimljivo istraživanje pamćenja je bilo povezano sa snalaženjem u prostoru te se moglo očekivati da će muškarci ostvariti bolje rezultate. No, na veliko iznenađenje, žene su se i u ovome segmentu pokazale znatno boljima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti