Žene jedu manje kad su u muškom društvu

Žene jedu manje kad su u muškom društvu

Žene jedu manje kad su u muškom društvu
  • Objavljeno: Utorak, 11.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene koje se žele riješiti viška kilograma trebale bi svoje obroke jesti u društvu muškaraca jer će na taj način pojesti manje.

Istraživanje je pokazalo da žene jedu manje kad su u društvu suprotnog spola, bilo da je riječ o suprugu, dečku ili prijatelju. Psiholozi su otkrili da žene naručuju manje porcije kada su u muškom društvu jer ih podsvjesno kontrolira želja da odašilju signale privlačnosti.

Psihološko testiranje pokazalo je da žena koja jede u društvu jednog muškarca najčešće naručuje salatu, a tek se rijetko kad odlučuje za odrezak od mesa. No kad su u društvu vlastita spola, onda jedu ono što im se prohtije. U miješanom društvu biraju uglavnom niskokalorična jela, a što je više muškarca u društvu, time je njihov obrok siromašniji kalorijama. U strogo ženskom društvu daju si oduška i konzumiraju puno kalorija.

Iako žene podsvjesno biraju niskokaloričnu hranu u društvu muškaraca, muškarci jednostavno jedu ono što žele, bez obzira u čijem društvu bili. Žene su pod utjecajem toga što društvo misli o njima i misle da muškarci više vole mršavije žene jer su i modeli takvi. Zbog toga manje i zdravije porcije hrane smatraju ženstvenijima pa vjeruju da će i muškarcima biti privlačnije budu li jele manje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti