Žene potroše trostruko više vremena za kućanske poslove od muškaraca

Žene potroše trostruko više vremena za kućanske poslove od muškaraca

Žene potroše trostruko više vremena za kućanske poslove od muškaraca
  • Objavljeno: Srijeda, 07.10.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ženama treba dvostruko više vremena za spremanje i polazak na posao nego muškarcima. Razlog tomu su kućanski poslovi.

Prije nego što krene na posao, prosječnom muškarcu za obavljanje jutarnjih poslova treba 49 minuta, a ženama dva sata i tri minute.

Na povratku kući uglavnom žene odlaze po djecu, a kada dođu doma obavljaju kućanske poslove. Ispostavlja se tako da žene na obiteljske i kućanske obaveze potroše tri sata i petnaest minuta na dan.

S druge strane, muškarcima je za večernje kućanske aktivnosti potrebno oko osam minuta. Kad se sve zbroji, vidljivo je da muškarci na pripremu za posao i kućanske poslove dnevno potroše oko 57 minuta. Dakle, žene rade trostruko više od muškaraca.

Ove rezultate donijelo je ispitivanje kojim je obuhvaćeno 2000 zaposlenih žena. Vidljivo je da još uvijek postoji stereotip o ženi koja se sama brine za kuću i obitelj, iako sada mnogo sati provodi i na poslu. Od žena se naprosto zahtijeva uspješno ispunjavanje svih obaveza.

'Žene žongliraju sa svim tim obavezama jer zbog financijskih razloga moraju ići na posao te imaju manje vremena za opuštanje i odmor. Nije ni čudo to da muškarci na posao odlaze svježi i odmorni, a žene gotovo puzajući', izjavila je Lisa Smosarski, urednica Stylist magazina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti