Žene su tjelesno manje aktivnije od muškaraca

Žene su tjelesno manje aktivnije od muškaraca

Žene su tjelesno manje aktivnije od muškaraca
  • Objavljeno: Utorak, 06.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Djevojčice se češće igraju u manjim skupinama i njihove su igre verbalne prirode, dječaci pak više vremena provode u raznim sportskim igrama.

Žene su tjelesno manje aktivnije u odnosu na muškarce, pokazala su dva istraživanja, javlja BBC.

Znanstvenici su proučavali razinu tjelesne aktivnosti kod djece školske dobi, ali i kod osoba starijih od 70 godina. Obje su studije pokazale da su žene tjelesno slabije aktivne od muškaraca.


Znanstvenici koji su proučavali tjelesnu aktivnost kod djevojčica i dječaka u dobi od 10 i 11 godina otkrili su kako se djevojčice i dječaci igraju na drugačiji način čak i na sportskim terenima.

Djevojčice više vremena provode u manjim grupama, a njihove su igre više verbalne nego tjelesno aktivne. Dječaci se češće druže u većim grupama, a njihove su igre tjelesno puno aktivnije.

Druga se studija bavila tjelesnom aktivnošću kod osoba iznad 70 godina. Rezultati su pokazali kako su osobe treće životne dobi općenito slabo aktivne, ali žene su tjelesno slabije aktivnije od muškaraca.

Ipak, žene treće životne dobi puno su aktivnije od muškaraca kad je u pitanju obavljanje kućanskih poslova, dok se muškarci više kreću izvan kuće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti