Žene više vole muškarce muževnog lica

Žene više vole muškarce muževnog lica

Žene više vole muškarce muževnog lica
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene su sklonije muškarcima koji imaju muževno lice, otkriva najnovije istraživanje. Takvi im muškarci djeluju zdravije, ali i izazivaju strah od nevjere.

Najnovije istraživanje pokazuje da žene više vole muškarce muževnijeg lica, odnosno one koji imaju široku vilicu i guste obrve. Takve crte lica žene vežu uz zdravlje te podsvjesno smatraju da će s takvim muškarcem imati zdravu djecu.

Ipak, žene nisu do kraja privržene muškarcima s muževnim crtama lica jer se boje da će ih varati s drugim ženama. To i ne čudi, jer je jedno drugo istraživanje pokazalo da žene smatraju da su muškarci mačo izgleda neiskreni, skloni prevarama, nedosljedni i loš materijal za dugoročnu vezu.

Uočeno je da okolina igra veliku ulogu u ženinim sklonostima prema određenim muškarcima. Naime, kada je riječ o okolini u kojoj je ugroženo zdravlje, žene će češće birati muškarce muževnog lica.

Iako je ljepota pojam koji se razlikuje od kulture do kulture, ipak je ženama diljem svijeta zajednička želja za mačo muškarcima u nesigurnim vremenima. 'U takvim okolnostima gotovo sve žene birat će muževne muškarce, unatoč strahu od prevare', ustvrdila je Lisa DeBruine, psihologinja koja je radila na istraživanju.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti