Muškarci se ne pale na duge noge

Muškarci se ne pale na duge noge

Muškarci se ne pale na duge noge
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Konačno jedna dobra vijest za žene koje ne krase kilometarske manekenske noge: najnovije istraživanje dokazalo je da muškarci padaju na žene prosječnih proporcija, a dugačke noge definitivno im nisu na vrhu popisa najpoželjnijih karakteristika.

Muškarci zapravo preferiraju žene s prosječnim nogama, barem su tako rekli istraživačima. Kad su trebali birati između žene čije su noge duže od ostatka tijela i žene čije noge čine polovicu njene visine, muškarci bi se uglavnom odlučili za zadnju opciju.

Kako bi ustanovili kakve su noge najatraktivnije, istraživači su ispitali i muškarce i žene i pred njih su stavili seriju fotografija ženskih tijela. U svakoj pojedinačnoj seriji fotografija noge su bile digitalno produžene ili skraćene, kako bi se promijenio odnos nogu i tijela, ali je visina žene pritom ostajala nepromijenjena.

Muškarci su trebali reći koja im se najviše sviđa, a žene su trebale predvidjeti njihove odgovore. Zanimljivo je da se većina muškaraca odlučila za srednju dužinu nogu, gdje njihova dužina iznosi polovicu ženine visine.

Međutim, većina žena je mislila da se muškarcima više sviđaju duge manekenske noge. Rezultati su iznenadili i same istraživače. Naime, vjeruje se da su duge noge povezane s dobrim zdravljem i atraktivnim izgledom. No čini se da je omjer dužine nogu i visine još jedan važan faktor privlačnosti.

Znanstvenicima još nije jasno zašto se muškarci nisu odlučili za dugačke noge, ali pretpostavljaju da bi razlog tome moglo biti to što se klone ekstrema. Tako ženu s dugačkim nogama i kraćim torzom doživljavaju kao onu koja može teže iznijeti trudnoću.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti