Znanstvenici su otkrili gen sreće!

Znanstvenici su otkrili gen sreće!

Znanstvenici su otkrili gen sreće!
  • Objavljeno: Srijeda, 04.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nature, otkriva da postoji gen sreće. Ovo je najveće dosadašnje istraživanje provedeno na temu čovjekovog ponašanja i osobnosti. U istraživanju je sudjelovalo više od 140 znanstvenih centara iz 17 zemalja.

Ovo istraživanje pruža drugačiji uvid u percepciju sreće i, što je najvažnije od svega, može pomoći u određivanju bolje terapije za liječenje i ublažavanje depresije, izjavio je jedan od voditelja istraživanja prof. Meike Bartels.

Znanstvenici su analizirali genetske podatke kod više stotina tisuća ljudi kako bi otkrili postoje li genetske varijante povezane uz osjećaj zadovoljstva i sreće, depresije i neuroticizma.

Rezultati su pokazali da postoji čak 11 različitih genetskih varijacija povezanih uz neuroticizam, 2 genetske varijante povezane uz depresiju i 3 genetske varijante povezane uz osjećaj zadovoljstva i sreće.

Znanstvenici su ustanovili da se genetske varijante pretežno nalaze na području središnjeg živčanog sustava, nadbubrežnih žlijezdi i u tkivu gušterače.

Prethodna istraživanja su već dala za naslutiti kako je osjećaj zadovoljstva i sreće genetski predodređen, a ovo istraživanje to potvrđuje.

Saznajte kako prirodnim putem povećati razinu hormona sreće!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti