Zumbathon – muškarci plešu za žene

Zumbathon – muškarci plešu za žene

Zumbathon – muškarci plešu za žene
  • Objavljeno: Petak, 24.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 25. listopada 2014., od 17,00 do 20,00 sati održat će se Zumbathon - humanitarni plesni maraton na kojem će plesati i muškarci i žene, ali ZA žene. Pod vodstvom licenciranih Zumba instruktora, muškaraca i žena, dva sata plesat će se svi internacionalni plesovi, uz osmijeh i dobru zabavu. Najavljen je i dolazak instruktora iz regije (Sarajevo, Banja Luka).

Taj jedan dan u godini, kada trebamo osjećati ljubav, sreću i zahvalnost što imamo ono što mnogi nemaju, želimo podijeliti sa svima. Taj jedan dan u godini, 25. 10. 2014., želimo da svi ustanu i plešu. Ove godine na taj će dan muškarci dati podršku ženama oboljelim od raka i pokazati koliko snažni i jaki mogu biti kada treba obrisati suze i pretvoriti ih u osmijeh.

Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran Udruzi "SVE za NJU!", koja pruža psihološku pomoć ženama oboljelim od raka, kao i njihovim obiteljima. Zavod će ovom prigodom donirati pet tretmana medicinske limfne drenaže mastektomiranim ženama, pet mamografskih pregleda i pet dijagnostičkih pretraga tekućinskom citologijom te izraditi brošuru s preporučenim vježbama, a građani će imati priliku konzultirati se s liječnicima, nutricionistom, kineziologom i psiholozima. Početak Zumbathona je u 18,00, a kraj je predviđen za 20,00 sati kada ćemo s krova u zrak pustiti roze lampione u znak sjećanja na sve one koje smo izgubili. Tu večer i noć, MSU će biti obojan u rozu boju.

U akciju su se uključili i nogometaši Dinama koji su snimili video pozivnice za dolazak na događaj te pokazali visoku razinu svjesnosti o prevenciji raka dojke, ali najavljen je i dolazak brojnih poznatih osoba koje će zaplesati i time pružiti podršku ovom projektu (nogometaši Dinama, ali i drugi sportaši i osobe iz javnog života te bend Kinoklub s pjesmom "Za nju"). Video snimka će biti objavljena na našim internetskim stranicama i na društvenim mrežama, kao i putem medija.

Umjesto klasičnih ulaznica, za 20,00 kn posjetitelji će dobiti silikonsku narukvicu s porukama Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", koja uključuje i obilazak postava Muzeja. Također će se po cijeni od 20,00 kuna moći kupiti i rozi lampioni.

Veselimo se što ćete biti dio nas i s nama obojati grad u najdražu nam boju!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti