Koliko se najviše možete udebljati u jednom danu?

Koliko se najviše možete udebljati u jednom danu?

Koliko se najviše možete udebljati u jednom danu?
  • Objavljeno: Petak, 24.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vjerojatno pokušavate jesti relativno zdravu prehranu i što češće vježbati. No, nekim danima ste sve samo niste disciplinirani. Na kraju krajeva, svi ponekad ne možemo odoljeti iskušenjima. S vremena na vrijeme svi pretjerujemo.

Jeste li znali da vas manjak vitamina može udebljati?

I dok mislite da ste upropastili svoj proces mršavljenja, trebate znati koliko maksimalno se možete udebljati u jednom danu, i to kada uopće ne pazite što i koliko jedete.

Nutricionist Samantha Cassetty ističe da možete dobiti na tjelesnoj težini u jednom danu ako ne uistinu ne pazite što i koliko jedete.

Kako biste dobili pola kilograma u jednom danu, trebate unijeti 3500 kalorija više od vaše dnevne potrebe za kalorijama. Prosječna dnevna potreba za kalorijama je 2000, što znači da biste trebali unijeti oko 5500 kalorija.

Kako izgleda 3500 kalorija? To je oko 3 čaše vina, 2 pileća krilca, 2 porcije čipsa, 2 komada torte od čokolade i 2 čaše gaziranog soka sa šećerom. To je uistinu mnogo hrane, a ni to nije sasvim dovoljno da biste unijeli 3500 kalorija.

Provjerite koje nas navike debljaju!

Postoje znanstveni dokazi koji upućuju da je uistinu teško dobiti na tjelesnoj težini nakon samo jednog dana prejedanja.

Dan prejedanja će sigurno uzrokovati nadutost i osjećaj težine idući dan. No, dok god kasnije nastavite s uobičajenom prehranom i rutinom vježbanja, ne trebate se bojati debljanja i suvišnih kilograma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti