Proljetni izazov: ublažite simptome alergije jačanjem imuniteta!

Proljetni izazov: ublažite simptome alergije jačanjem imuniteta!

Proljetni izazov: ublažite simptome alergije jačanjem imuniteta!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.04.2019.
  • Broj pregleda: 492
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Poznato je da hranom ne možemo uvijek unijeti sve potrebne vitamine i minerale u organizam jer je često prerađena i osiromašena nutritivnim vrijednostima. U vrijeme alergija, prehlada i virusa, naglih promjena temperatura zraka i sve češćim boravkom na otvorenom, tijelu je potrebna dodatna energija pa je vrlo važno prethodno ojačati obrambeni sustav organizma. Prvi topliji dani ove godine najbolje su vrijeme za pripremu organizma na proljetne izazove.

Uloga imunološkog sustava jest štititi organizam od bakterija i virusa. Međutim, kod osoba koje pate od alergija, imunološki sustav radi pojačano kako bi se obranio od tih dodatnih prijetnji. Kod osoba koje su alergične, u doticaju s alergenom, organizam stvara IgE antitijela koja uzrokuju otpuštanje molekula histamina koje pak dovode do oticanja i upalnih procesa. Tada se javljaju klasični simptomi alergije: curenje nosa, svrbež u očima i kihanje.

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunološkom sustavu. Kurkumin posjeduje izuzetan protuupalni potencijal stoga se može kombinirati kao potporna terapija pri liječenju bronhijalne astme. Ipak, među najčešćim područjima primjene kurkumina nalaze se stanja oslabljenog imuniteta te alergijskih bolesti koje karakterizira prekomjerna reaktivnost imunološkog sustava.

Prava moć kurkumina leži u činjenici da uspijeva modulirati imunološki sustav tj. stimulirati ga kada je on preslab, odnosno ublažiti aktivnosti imunoloških stanica kada je sustav suviše aktivan. Slično ponašanje posjeduje i vitamin D stoga se kombinacijom kurkumina i vitamina D postiže sinergijski učinak koji je prepoznat u različitim kliničkim situacijama. Kurkumin kod niskih doza može poboljšati odgovor antitijela u organizmu što ukazuje na njegov potencijalni blagotvoran učinak kod alergije, astme i artritisa.

Almagea CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani obogaćen je vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama i pritom ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina.

Jedna kapsula Almagea CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s nativnim kurkuminom.

Almagea CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama te putem Almagea web shopa.

Almagea CURCUMIN FORTE +

„ SNAGA KURKUMINA NA VAŠOJ STRANI“

Kako bismo vam pomogli u borbi s proljetnim alergijama najbržoj čitateljici ili čitatelju poklonit ćemo Almagea CURCUMIN FORTE+ kapsule. Sve što trebate je javiti se na mail info@centarzdravlja.hr . Sretno!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije