6 razloga zašto ne biti u braku

6 razloga zašto ne biti u braku

6 razloga zašto ne biti u braku
  • Objavljeno: Srijeda, 21.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

1. Ako niste u braku, ne znači da ste sami

Ako ste u braku, pretpostavlja se da će zauvijek netko biti uz vas. Ako niste u braku, također ćete uvijek imati nekog za smijeh, ljubav, svađu, iskreni razgovor ili zabavu. Ne biti u braku znači da više vremena možete provoditi sa svojim prijateljima, ljubavnim partnerima, obitelji, susjedima i poslovnim suradnicima. Ako niste u braku, više se možete posvetiti svojim hobijima i aktivnostima. Nitko vas ne sputava u ostvarivanju vaših snova. Možete slobodno živjeti život ispunjen slobodom i bogatim iskustvom.

2. Ljubav je misterij...

...a brak, po definiciji, je jednostavan ugovor. Ne morate svoju ljubav definirati u pravnom smislu. Ljepota ljubavi je upravo u tome da je nedefinirana i da se konstantno mijenja.

3. Brak ne garantira sigurnost

U životu se događaju uznemirujuće stvari i brak ih ne može zaustaviti. Sigurnost, s druge strane, čini ta teška vremena lakšima. Podršku u teškim vremenima možete dobiti od djece, prijatelja, ljubavnika ili obitelji. Za oslonac ne trebate bračnog partnera.

Istražite 8 stvari koje vam nitko neće reći o braku!

4. Prsten može nositi svatko

Zaručnički ili vjenčani prsten simbolizira vječnu ljubav između vas i partnera. U današnje vrijeme, predstavlja opipljivi simbol ljubavi koji možemo dotaknuti ili pogledati, i osjetiti povezanost s partnerom u bilo kojem trenutku. Međutim, ne treba nam brak da bismo osjetili tu povezanost. Prsten možemo nositi i u izvanbračnoj zajednici. Možemo nositi lančić, narukvicu, broš. Opcije su neograničene. Odabrani simbol vas može podsjećati i na dragu osobu, člana obitelji ili prijatelja.

5. Lakše podnosite prekid

U svakoj vezi postoje trenuci u kojima se ne slažete najbolje. Ako se radi o dugoj vezi, parovi se često nakon 10 godina rastanu, uz olakšanje jer ih ništa pravno ne veže. U takvim situacijama se često dogodi i da se par pomiri jer ne osjeća nikakav pritisak. U vrijeme najstrašnijih i najružnijih dana, može vas tješiti činjenica da možete odmah sve prekinuti bez osvrtanja i komplikacija. Ono što je još ljepše, možete u miru razmisliti i bez zadrške pokušati ponovo.

6. Brak uvijek može pričekati

Ako se ne možete zamisliti u braku ili ga jednostavno ne želite, ne znači da tu opciju morate u potpunosti ukloniti. Nikada ne možemo biti sigurni što budućnost donosi i što nas može potaknuti upravo na taj korak. Stoga, brak radije držite kao otvorenu opciju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije