Ako ste ona koja na plaži nikad ne potamni, onda su ovo trikovi za vas!

Ako ste ona koja na plaži nikad ne potamni, onda su ovo trikovi za vas!

Ako ste ona koja na plaži nikad ne potamni, onda su ovo trikovi za vas!
  • Objavljeno: Nedjelja, 19.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Brončani ten zaštitni je znak ljeta i san svake žene. Preplanula koža vizualno nas čini vitkijima, a i odjeća nam bolje stoji kada malo potamnimo. No, nemamo sve tu sreću da se s godišnjeg odmora uspijemo vratiti preplanule.

U trenutcima očaja i zbog želje da u tih nekoliko dana ili tjedana, koliko provedemo na plaži, dobijemo toliko željenu brončanu boju, povlačimo rizične poteze. Tu spadaju ''prženje’’ na suncu bez ikakve zaštite, mazanje kože raznim domaćim pripravcima upitnog djelovanja i pretjerano izlaganje suncu – priznajte da ste barem jednom napravile nešto od ovog!

Takvi potezi, umjesto preplanulog tena, najčešće rezultiraju nastankom bolnih i ružnih opeklina, ali i nevidljivim oštećenjima u koži čije ćemo posljedice vidjeti kasnije u životu u obliku preranog starenja, pa čak i melanoma!

Srećom, više ne trebate izgledati kao ste cijeli godišnji provele kod kuće, niti riskirati opekline zbog nezaštićenog izlaganja suncu.

Otkrivamo vam tajnu zdravog sunčanja i male trikove koji će vam pomoći da ovog ljeta dobijete savršenu preplanulu put, bez neželjenih posljedica!

Priprema kože za sunčanje

Da biste lakše preplanuli, potrebno je pripremiti kožu na to. Prije odlaska na godišnji odmor napravite nježan piling cijelog tijela kako biste uklonili odumrle stanice kože.

Osim toga, kožu redovito hranite njegujućim kremama. Osim ljepšeg i zdravijeg izgleda, na nahranjenoj i hidratiziranoj koži će se preplanula boja dulje održati.

Unosite dovoljno vode

Boravkom na plaži, odnosno na suncu, češće se i jače znojimo zbog čega organizam ostaje bez potrebne tekućine. Zato sa sobom na plažu uvijek ponesite bočicu vode i posegnite za njom čak i kada ne osjećate žeđ.

Namirnice za zaštitu kože i brže tamnjenje

Osim djelovanja izvana, kožu možete zaštititi i ubrzati tamnjenje iznutra. Poznato je da određena hrana sadrži likopen, vrlo vrijedan antioksidans koji daje npr. rajčicama intenzivnu crvenu boju.

Osim što može povećati zaštitu od sunca za gotovo 40%, likopen u kombinaciji s prirodnim pigmentom, melaninom, pomaže u tamnjenju i održavanju preplanulog tena duže vremena.

Uz rajčice, preporučuje se i konzumacija mrkve, bundeve, kelja i špinata, odnosno povrća bogatog betakarotenom, zatim sira, bobičastog voća i tamne čokolade da preplanuli ten potraje.

Krema za sunčanje i brže tamnjenje

Priprema i djelovanje iznutra može pomoći kod zaštite kože i bržeg tamnjenja, ipak najvažniji korak je krema za sunčanje.

Mnoge žene smatraju da je korištenjem kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom nemoguće dobiti preplanulu put. Pretjerano i nezaštićeno izlaganje suncu na vašu kožu može ostaviti brojne posljedice. Nitko ne želi prerano dobiti bore i izgledati starije nego što jest, a o opeklinama i melanomu da ni ne govorimo.

Srećom, postoji rješenje za to u obliku idealne kreme za sunčanje uz koju ne trebate birati između preplanulog tena i zaštićene kože jer, vjerujemo, ne želite preplanulost po cijeni opeklina i crvenila.

Ovog ljeta na plažu ne idemo bez Ladival Protection & Tanning koji istovremeno ubrzava proces tamnjenja kože i štiti kožu od štetnih UV-A, UV-B i infracrvenog (IR-A) zračenja.

Ladival® Protection & Tanning s Tosolinom® pruža učinkovitu zaštitu i potiče proizvodnju melanina, postižući 95% intenzivniji, 77% dugotrajniji i 90% brži prirodni ten.

Ako je vaša koža ona koja nikada ne potamni, onda je Ladival Protection & Tanning pravi izbor za vas. Jednostavno se nanosi, brzo se upija i ne lijepi se – za lijepu kožu ljeti.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije