Ovog ljeta sačuvajte kožu i bezbrižno uživajte na suncu

Ovog ljeta sačuvajte kožu i bezbrižno uživajte na suncu

Ovog ljeta sačuvajte kožu i bezbrižno uživajte na suncu
  • Objavljeno: Srijeda, 01.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Sunce, more, ljeto i plaža. Dugo iščekivano ljeto je pred vratima i mnogi razmišljaju gdje će ove godine provesti godišnji odmor. Osim psihičkog odmora, mira i blagostanja, uživanje na moru i plaži ima još jedan dodatak – preplanuli ten kojeg toliko volimo i to ne samo zato što je pokazatelj da smo uživali na moru, nego i zato što skriva nedostatke, čini nas vitkijima, ističe prekrasne noge, a ljetne haljinice još ljepše stoje na brončanom tijelu.

Opasnosti izlaganja suncu

Međutim, izlaganje suncu ima i svoje negativne strane. Pretjerano i nezaštićeno izlaganje suncu dovesti će do nastanka opeklina, čime se povećava rizik od nastanka raka kože. Osim toga, zbog nedovoljne zaštite koža brzo gubi vlažnost i elastičnost te dolazi do prijevremenog stvaranja bora i drugih znakova starenja.

Spektar sunčevog zračenja sastoji se od 52% vidljive svjetlosti, 6% ultraljubičastog (UV) i 42% infracrvenog (IR) zračenja. UV-A zrake prodiru u dermis, srednji sloj kože. Iako one ne uzrokuju opekline od sunca, glavni su krivac za ubrzano starenje uzrokovano izlaganjem suncu.

UV-B zrake djeluju površinski, u sloju kože koji nazivamo epidermis. UV-B zrake su zaslužne za tamnjenje kože, no istovremeno mogu uzrokovati opekline zbog čega upravo UV-B zrake imaju ključnu ulogu u povećanju rizika od nastanka raka kože.

IR-A zrakama se ne daje dovoljno pozornosti, a one su iznimno opasne jer prodiru do hipodermisa uzrokujući nepovratno oštećenje kože u dubljim slojevima.

Kako odabrati kremu za sunčanje?

Prilikom odabira zaštitnog sredstva obratite pozornost na njegove sastojke i kvalitetu, jer prava i kvalitetna zaštita će zaustaviti prerano stvaranje bora i umanjiti rizik od nastanka melanoma. Odaberite zaštitu za sunčanje širokog spektra djelovanja koja će blokirati štetne UV-A, UV-B i IR-A zrake te ima visok zaštitni faktor kao što su Ladival zaštitna sredstva za sunčanje.

Ladival liniju čini bogata paleta proizvoda sa zaštitnim faktorom i posebnim formulacijama za svaki tip kože, kao što su koža sklona alergiji na sunce i aknama, dječja koža ali i za regeneraciju oštećene kože nakon sunčanja.

Ladival proizvodi za zaštitu od sunca optimalno i trajno štite kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka, a ne sadrže nepotrebne sastojke koji iritiraju kožu kao što su parfemi, konzervansi i boje.

Prije svakog izlaska na sunce obilno nanesite zaštitno sredstvo za sunčanje na područje čitavog tijela (lice, prsa, ruke, noge, leđa i vrat) i pričekajte da se upije. Zaštitu ponavljajte svakih nekoliko sati, pogotovo nakon kupanja, brisanja i znojenja.

LAD-AD-013-16062020

Vezani sadržaj:

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije