Ovog ljeta sačuvajte kožu i bezbrižno uživajte na suncu

Ovog ljeta sačuvajte kožu i bezbrižno uživajte na suncu

Ovog ljeta sačuvajte kožu i bezbrižno uživajte na suncu
  • Objavljeno: Srijeda, 01.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Sunce, more, ljeto i plaža. Dugo iščekivano ljeto je pred vratima i mnogi razmišljaju gdje će ove godine provesti godišnji odmor. Osim psihičkog odmora, mira i blagostanja, uživanje na moru i plaži ima još jedan dodatak – preplanuli ten kojeg toliko volimo i to ne samo zato što je pokazatelj da smo uživali na moru, nego i zato što skriva nedostatke, čini nas vitkijima, ističe prekrasne noge, a ljetne haljinice još ljepše stoje na brončanom tijelu.

Opasnosti izlaganja suncu

Međutim, izlaganje suncu ima i svoje negativne strane. Pretjerano i nezaštićeno izlaganje suncu dovesti će do nastanka opeklina, čime se povećava rizik od nastanka raka kože. Osim toga, zbog nedovoljne zaštite koža brzo gubi vlažnost i elastičnost te dolazi do prijevremenog stvaranja bora i drugih znakova starenja.

Spektar sunčevog zračenja sastoji se od 52% vidljive svjetlosti, 6% ultraljubičastog (UV) i 42% infracrvenog (IR) zračenja. UV-A zrake prodiru u dermis, srednji sloj kože. Iako one ne uzrokuju opekline od sunca, glavni su krivac za ubrzano starenje uzrokovano izlaganjem suncu.

UV-B zrake djeluju površinski, u sloju kože koji nazivamo epidermis. UV-B zrake su zaslužne za tamnjenje kože, no istovremeno mogu uzrokovati opekline zbog čega upravo UV-B zrake imaju ključnu ulogu u povećanju rizika od nastanka raka kože.

IR-A zrakama se ne daje dovoljno pozornosti, a one su iznimno opasne jer prodiru do hipodermisa uzrokujući nepovratno oštećenje kože u dubljim slojevima.

Kako odabrati kremu za sunčanje?

Prilikom odabira zaštitnog sredstva obratite pozornost na njegove sastojke i kvalitetu, jer prava i kvalitetna zaštita će zaustaviti prerano stvaranje bora i umanjiti rizik od nastanka melanoma. Odaberite zaštitu za sunčanje širokog spektra djelovanja koja će blokirati štetne UV-A, UV-B i IR-A zrake te ima visok zaštitni faktor kao što su Ladival zaštitna sredstva za sunčanje.

Ladival liniju čini bogata paleta proizvoda sa zaštitnim faktorom i posebnim formulacijama za svaki tip kože, kao što su koža sklona alergiji na sunce i aknama, dječja koža ali i za regeneraciju oštećene kože nakon sunčanja.

Ladival proizvodi za zaštitu od sunca optimalno i trajno štite kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka, a ne sadrže nepotrebne sastojke koji iritiraju kožu kao što su parfemi, konzervansi i boje.

Prije svakog izlaska na sunce obilno nanesite zaštitno sredstvo za sunčanje na područje čitavog tijela (lice, prsa, ruke, noge, leđa i vrat) i pričekajte da se upije. Zaštitu ponavljajte svakih nekoliko sati, pogotovo nakon kupanja, brisanja i znojenja.

LAD-AD-013-16062020

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije