Ovako ćete najbrže postići preplanulu put i sačuvati zdravlje!

Ovako ćete najbrže postići preplanulu put i sačuvati zdravlje!

Ovako ćete najbrže postići preplanulu put i sačuvati zdravlje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Svako godine, ista priča. Dolaskom ljeta počinjemo žudjeti za preplanulom puti jer, realno, sve nam ljepše stoji kada malo potamnimo.

Slažete se?

Da bismo postigli željenu preplanulost, moramo se izlagati suncu, a znamo da to donosi brojne zdravstvene prijetnje.

Pretjerano izlaganje suncu može ubrzati proces starenja kože, uzrokovati mrlje, opekline, ali i ozbiljnija stanja poput raka kože (melanoma).

Da bismo zaštitili kožu od štetnog utjecaja, potrebno je pridržavati se nekih smjernica poput neizlaganja direktnom suncu između 11 i 16 sati, nošenja prozračne i svijetle odjeće, nanošenja kreme za sunčanje s minimalnim zaštitnim faktorom (SPF) 20, traženje hlada i hidracija kože iznutra.

Ali, kako postići preplanulost uz sve navedene mjere opreza? Odgovor se krije u preparatima koji ubrzavaju tamnjenje kože. Tzv. preparati za brže tamnjenje, dolaze u obliku kreme, ulja, marmelada i maslaca.

Da bismo vam olakšali potražnju, izdvojili smo najbolje hrvatske proizvode za brže tamnjenje:

La Croa; Dry Suntan Oil (suho ulje za sunčanje); 150 ml

La Croa brand smo otkrili prije nekoliko mjeseci i do sada su nas svi proizvodi oduševili, počevši od njege kose pa sve do zaštite kože. Isprobali smo njihovo suho ulje za sunčanje koje doprinosi bržem postizanju preplanulog tena.

Obogaćeno je uljima masline, mrkve, badema, makadamije i argana koja njeguju, hrane, vlaže i čuvaju elastičnost kože te potiču ubrzano tamnjenje. Ulje ne ostavlja mastan trag i namijenjeno je osobama koje već imaju tamniju podlogu tena. Sadrži niski zaštitni faktor 10 i štiti od oštećenja UV-zrakama. Proizvod ne sadrži parabene i mineralna ulja. Izrazito je ugodnog mirisa, a koža je nakon nanošenja meka i podatna!

Prve rezultate smo primijetili nakon samo sat vremena boravka na suncu. Ono što nam je izrazito bitno jest da proizvod ne ostavlja tamne mrlje na odjeći!

Cijena: 63,92 kn

Mala od lavande; Balzam od mrkve; 200 ml

Balzam na bazi ulja mrkve i oraha s dodatkom beta karotena i ljetnim mirisom kokosa, lako se razmazuje, no ostavlja malo masniji trag na koži. To nije nužno loše, jer koža ostaje nahranjena i meka unatoč dugotrajnom izlaganju suncu i moru. Ovaj balzam omogućava ubrzano tamnjenje prilikom sunčanja, štiti kožu od oksidacijskih oštećenja, a možete ga koristiti za tretiranje ožiljaka i tamnih mrlja.

Ovaj balzam možete nanositi prije, tijekom i nakon sunčanja jer visoki udio karotenoida pomaže kod zaštite kože od UV zraka.

Odličan je za njegu svih tipova kože, a pogotovo suhe, zrele i oštećene jer je hidratizira i regenerira uz lagani anti-age učinak.

Proizvod omogućava ravnomjerno tamnjenje i ne ostavlja mrlje na koži i odjeći.

Cijena: 69,90 kn

SAN; Sun Care Gold Tanning Oil (Zlatno ulje za preplanuli ten); 100 ml

Ovo je ulje idealno za postizanje prekrasnog, preplanulog tena, ali i za regeneraciju kože. Blagog je i nenametljivog mirisa, a ono što nas posebno veseli su zlatne čestice koje dodatno ističu preplanulost.

Ovo ulje sadrži 4 izvora karotenoida: pulpa pasjeg trna, macerat oraha, ekstrakt orana i beta karoten. Proizvod ne sadrži zaštitu od sunca, stoga preporučujemo da prije primjene nanesete kremu sa zaštitnim faktorom.

Prirodni sastav ovog sjajnog ulja za brže tamnjenje, potiče regeneraciju kože. Nakon nanošenja, koža nije previše masna i ne ostavlja tamne tragove na odjeći.

Cijena: 106,90 Kn

Najnovije

Najčitanije