Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vrste spolno prenosivih bolesti

Vrste spolno prenosivih bolesti

Vrste spolno prenosivih bolesti
  • Objavljeno: Petak, 30.10.2015.
  • Broj pregleda: 527
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Trihomonijaza

Trihomonijaza je spolno prenosiva bolest uzrokovana mikroorganizmom koji se zove Trichomonas vaginalis.

Pročitajte što je važno znati o trihomonijazi.

HIV/AIDS

HIV je virus koji uzrokuje nastanak AIDS-a. Osobe koje pate od AIDS-a imaju izrazito oslabljen imunološki sustav i povećan rizik od nastanka različitih vrsta bolesti.

Pročitajte česta pitanja o AIDS-u.

HPV

Humani papiloma virus je jedna od najčešćih spolno prenosivih bolesti. Postoji više od 40 oblika HPV-a i svaki od njih može inficirati ili muškarca ili ženu.

Pročitajte što morate znati o HPV-u.

Gonoreja

Ako se ne liječi, gonoreja može izazvati ozbiljne i trajne probleme sa zdravljem reproduktivnog sustava muškaraca i žena.

Saznajte koje su najčešće spolno prenosive bolesti i koji su njihovi simptomi!

Sifilis

Sifilis je ozbiljna infekcija koja može uzrokovati dugoročne zdravstvene probleme kao što su artritis, oštećenje mozga i sljepoću.

Saznajte sve o testiranjima i pretragama za spolno prenosive bolesti!

Genitalni herpes

Genitalni herpes je česta i vrlo zarazna infekcija. Ova infekcija je obično uzrokovana virusom herpes simplex (HSV – 2).

Pročitajte više o genitalnom herpesu.

Hepatitis B

Hepatitis B je ozbiljna bolest uzrokovana virusom hepatitisa B (HBV). Infekcija ovim virusom može izazvati ožiljke na jetri, zatajenje jetre, rak jetre pa čak i smrt.

Bakterijska vaginoza

Bakterijska vaginoza je bolest koja označava povećanu prisutnost bakterija, koje se i inače nalaze na području vagine. Rizik od nastanka bakterijske vaginoze se povećava ako žena često ispire vaginu ili učestalo mijenja spolne partnere.

Saznajte više o bakterijskoj vaginozi!

Komentari

Najnovije

Najčitanije