Što morate znati o refleksologiji?

Što morate znati o refleksologiji?

Što morate znati o refleksologiji?
  • Objavljeno: Srijeda, 30.09.2015.
  • Broj pregleda: 1.281
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prednosti refleksologije

Refleksologija je drevna kineska praksa čija popularnost u posljednje vrijeme neprestano raste. Refleksolozi vjeruju da su različita područja na stopalima i dlanovima povezana s različitim dijelovima tijela. Njihovom masažom se može stimulirati rad čitavog organizma i na taj način poboljšati zdravstveno stanje i kvaliteta života.

Prednosti refleksologije su brojne i one nisu nužno fizičke prirode. Kvalitetna masaža stopala može popraviti raspoloženje, opustiti vas i smanjiti razinu stresa. Iako je potrebno provesti daljnja istraživanja kako bi se potvrdila djelotvornost refleksologije, dosadašnja iskustva su pokazala da refleksologija može pomoći u ublažavanju blažih stanja, tegoba i poremećaja.

Bolji rad živčanog sustava

Kako starimo, tako završeci živaca postaju manje osjetljivi, naročito na području ekstremiteta. Refleksologijom se može stimulirati rad više od 7 000 živaca.

Veća razina energije

Refleksologijom se potiče rad metabolizma i povećava razina energije. Refleksologija je jedan od najboljih načina da što prije povećate razinu energije.

Saznajte kako još možete odmah povećati razinu energije!

Bolja cirkulacija krvi

Bolja cirkulacija krvi znači bolji dotok kisika i hranjivih tvari u sve vitalne organe. Na taj način se optimizira rad svake tjelesne stanice.

Pročitajte zašto je loša cirkulacija štetna za zdravlje.

Manja razina stresa

Refleksologija otvara živčane puteve, opušta i umiruje, a odlična je i za ublažavanje problema sa spavanjem.

Saznajte kako se osloboditi stresa za samo 2 minute!

Uklanjanje toksina

Refleksologija će potaknuti rad bubrega, zbog čega ima direktan utjecaj na eliminaciju toksina i drugih štetnih spojeva iz tijela.

Migrene i glavobolje

Ovo je najčešći razlog prakticiranja refleksologije. Ona može ublažiti glavobolju i migrene, i smanjiti njihovu učestalost.

Ublažavanje nuspojava kemoterapije

Refleksologija nije povezana sa uništavanjem kancerogenih stanica, ali može ublažiti nuspojave kemoterapije. Poboljšat će kvalitetu sna, ublažiti anksioznost, mučninu i povraćanje.

Pročitajte kako nahraniti tijelo i um tijekom kemoterapije.

Najnovije

Najčitanije