Refleksologija nikada nije bila jednostavnija!

Refleksologija nikada nije bila jednostavnija!

Refleksologija nikada nije bila jednostavnija!
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.07.2013.
  • Broj pregleda: 1.710
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osjećate se umorno? Imate problema sa spavanjem? Svakako biste trebali isprobati refleksologiju. Najbolje od svega je da su ovi pokreti toliko jednostavni da ih možete sami raditi, ali ih to ne čini ništa manje učinkovitima.

Refleksologija pripada alternativnoj medicini tijekom koje se pritiskom stimuliraju različite točke na području stopala, dlanova ili ušiju.

Istraživanja su pokazala da je refleksologija jako učinkovita u smanjenju razine stresa, poticanju rada unutarnjih organa i ublažavanju simptoma različitih medicinskih stanja.

Dokazano je da su određene točke na stopalima, ušima ili dlanovima povezane s različitim dijelovima tijela. Njihovom stimulacijom na prirodan način vraćamo prirodnu ravnotežu tijela. Organi rade ono za što su predviđeni, a vi se osjećate bolje.

Kako bi dobili željene rezultate, refleksologiju, u pravilu, treba raditi stručnjak. No, postoje osnovni pokreti koje svaka osoba može raditi samostalno, a da ne ugrozi zdravlje i primijeti željeni učinak.

Za bolji san

San je važan za pravilno funkcioniranje svakog organa u tijelu. Manjak sna i san loše kvalitete može povećati rizik od nastanka pretilosti, dijabetesa tipa 2 i bolesti kardiovaskularnog sustava. Kako biste večeras bolje spavali, pritisnite oba nožna palca.

Točka na vanjskoj strani vašeg palca, odmah ispod vrha, će aktivirati epifizu koja regulira razinu hormona melatonina. Melatonin je ključan za kvalitetan san. Trljanje ostalih dijelova palca će potaknuti oslobađanje endorfina, koji popravlja raspoloženje, ali i umiruje.

Za ublažavanje simptoma PMS - a

Neke žene imaju izraženije simptome PMS - a, a refleksologija može pomoći da ih ublažite i istovremeno smanjite uzimanje lijekova protiv bolova.

Ako imate problema s grčevima, pritisnite luk stopala, odmah ispod kosti koja se nalazi ispod palca. Drugom rukom pritisnite središnji dio palca. Ovo će umiriti jajnike i maternicu, i pomoći žlijezdama da reguliraju razinu hormona.

Za probleme sa sinusima

Istraživanja su pokazala da problemi sa sinusima mogu značajno smanjiti kvalitetu života. Ako često vodite borbu s upaljenim sinusima ili glavoboljama, jagodicama masirajte vrhove palčeva.

Ovo će stvarati pritisak na točke koje pomažu u ublažavanju simptoma problema s dišnim sustavom, a u isto vrijeme će smanjiti učestalost glavobolja.

Za podizanje energije

Svi primijetimo pad energije u neko doba dana kada nam ništa ne pomaže. Kada god ste umorni, pritisnite područje ispod palca, odmah ispod kosti, tamo gdje počinje luk.

Ova točka će potaknuti oslobađanje adrenalina, prirodnog podizača energije. Na taj način ćete bez ikakvih posljedica moći preskočiti tu treću šalicu kave.

Najnovije

Najčitanije