Alergije

Alergije

Alergije
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.05.2018.
  • Broj pregleda: 4.623
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Alergije se javljaju kada imunološki sustav reagira na neku stranu supstancu - poput peludi, pčelinjeg otrova, kućnog ljubimca ili hrane koja ne uzrokuje reakciju kod većine ljudi.
Kategorija: Alergije

Prevencija alergija

Sprječavanje alergijskih reakcija ovisi o vrsti alergije koju imate.

Opće mjere uključuju:

Izbjegavajte poznate okidače

Čak i ako liječite simptome alergije, pokušajte izbjeći okidače. Ako ste, na primjer, alergični na pelud, zatvorite prozore ako je koncentracija peludi visoka. Ako ste alergični na grinje, često brišite prašinu i usisavajte.

Vodite dnevnik

Kada pokušavate utvrditi što pogoršava simptome alergije, pratite svoje aktivnosti i ono što jedete. Zapišite kada se pojave simptomi i što vam je pomoglo. To može pomoći liječniku da identificira okidače.

Nosite narukvicu s upozorenjem

Ako ste imali tešku alergijsku reakciju, narukvica s upozorenjem omogućuje drugima da znaju kako imate ozbiljnu alergiju ako niste u mogućnosti komunicirati.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!